Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Τα «τυχαία» αριστουργήματα του Arthur Elgort

Ή πως είναι να φωτογραφίζεις την Kate Moss πάνω στο τραπέζι [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Γεννημένος πριν από 76 χρόνια στο Brooklyn της Νέας Υόρκης από πατέρα εστιάτορα, ο Arthur Elgort υπήρξε ένας από
σημαντικότερους φωτογράφους μόδας και μαθητής του περίφημου Gosta “Gus” Peterson, του Σουηδού εμβληματικού φωτογράφου των «The New York Times», «Esquire» και and «Harper’s Bazaar». Ο Elgort, ο οποίος σπούδασε ζωγραφική σε κολλέγιο Καλών Τεχνών, δημοσίευσε την πρώτη του φωτογραφία στην βρετανική «Vogue» το 1971, δίνοντας μια νέα πνοή στα editorial μόδας. Ο Arthur ήταν από τους πρώτους που εισήγαγε την τεχνική και το στυλ του «snapshot», της -επιτηδευμένα- «τυχαίας» εικόνας που αποθανατίζει όλο το κλίμα και τη ζωντάνια της φωτογράφησης.

Επιπλέον, ο Αμερικανός φωτογράφος αρέσκονταν στο φυσικό φως ενός σκηνικού και έπαιζε περισσότερο με τον ήλιο και τις σκιές και λίγότερο με τα φλας και την τεχνική επεξεργασία. Στα πολλά χρόνια που μεσουράνησε φωτογράφησε τα περισσότερα αστέρια της μόδας και της show biz και εικόνες του έπαιξαν στα «Glamour», «GQ», «Rolling Stone», «Teen Vogue» και βέβαια στην ίδια τη «Vogue», ενώ συεργάστηκε με δεκάδες οίκους μόδας όπως τους Chanel, Valentino και και Yves Saint Laurenτ!
Αυτό το μήνα, ο Arthur Elgort γιορτάζει τα 40 του χρόνια στη Μόδα με μια μεγάλη έκθεση φωτογραφιών στο Photo London and Atlas Gallery, την πρώτη του μάλιστα στην Βρετανία. Απολαύστε κάποιες από τις μοναδικές εικόνες του…
tamtam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες