Παρασκευή 19 Μαΐου 2017


Ποιά Βουλή; Ο… Σωκράτης Κόκκαλης ακούσατε τι είπε;

Σε μια χώρα που έζησε επί πολλές δεκαετίες “τον μύθο της”, όπως έλεγε και το σχετικό σλόγκαν Αβραμόπουλου, υπήρξαν και κάποιες προσωπικότητες μυθικές διαστάσεων. Που όσο και αν τους αναγνώριζες αρνητικό ρόλο, δεν μπορούσες παρά να αναγνωρίσεις ταυτόχρονα και ότι το δικό τους αποτύπωμα ήταν πολύ μεγαλύτερο της συγκυρίας, της εποχής, του ανταγωνισμού. Ήταν πραγματικά “μεγάλοι Έλληνες”, όχι σαν τη σειρά… παρωδία του ΣΚΑΪ.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης υπήρξε μια τέτοια, μυθικών διαστάσεων προσωπικότητα. Και το επιβεβαίωσε και απόψε, με όσα είπε στη Γενική Συνέλευση της Intralot. Εξαπολύοντας αιχμές κατά πάντων. Κυρίως, βγάζοντας στη σέντρα το πολιτικό σύστημα, χωρίς να αναφερθεί ούτε σε… μισό όνομα.
Ο εμβληματικός επιχειρηματίας πήρε… όλο το χαρτί, αναδεικνύοντας τις παθογένειες του πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Το ίδιο βράδυ που στη Βουλή είχε… Μνημόνιο, και στο ΣΚΑΪ… Survivor.
Ο τελευταίος “survivor” ενός οικονομικού κατεστημένου, που δεν άφησε ποτέ σε άλλους την τύχη του. Και θύμισε με νόημα ότι τον αποκαλούσαν… “εθνικό προμηθευτή”. Χο, χο, χο, όπως θα έκανε και ο ίδιος.ysterografa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες