Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Αυτό το σημάδι στην κόρη τους έμοιαζε με τσίμπημα κουνουπιού. Η αλήθεια όμως τους σόκαρε

Έμοιαζε με τσίμπημα από κουνούπι, η αλήθεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική- Δείτε τι αναφέρουν οι γονείς του κοριτσιού….

Τα τσιμπήματα από κουνούπια είναι ενοχλητικά, και συνήθως εξαφανίζονται μετά από μερικές μέρες, αρκεί να μη ξύσουμε το σημείο.
Η οικογένεια Spilman έζησε εφιαλτικές στιγμές κατά τη διάρκεια οικογενειακών στιγμών, όταν η κόρη τους απέκτησε ένα τσίμπημα, που όμως στην πραγματικότητα ήταν ένας ιός που τρώει την σάρκα.
Η επτάχρονη Mia Spilman ήταν με την οικογένειά της στην παραθαλάσσια περιοχή Rye στην Αυστραλία, όταν απέκτησε ένα τσίμπημα που φαινόταν να προέρχεται από κουνούπι.
Οι γιατροί ήταν προβληματισμένοι, όταν το τσίμπημα δεν περνούσε και έγινε ανθεκτικό στην αντιβίωση, όταν οι γονείς του κοριτσιού την πήγαν στο νοσοκομείο.
Αργότερα το κοριτσάκι διαγνώστηκε με το έλκος Buruli, που προκαλείται από έναν ιό, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε γάγγραινα. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και ακρωτηριασμός.
Η μόλυνση μπορεί να προκληθεί συνήθως κοντά σε νερό, αλλά οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι πως ακριβώς μεταδίδεται ή τι το προκαλεί. Έχουν γίνει αναφορές του επικίνδυνου ιού κοντά σε περιοχές με νερό σε αρκετές περιοχές της Αυστραλίας.
Η Mia έκανε πάνω από τρεις μήνες θεραπεία και επειδή άργησε η σωστή διάγνωση, ίσως χρειαστεί εγχείρηση για να αφαιρεθεί η μόλυνση.
Η μητέρα της Mia έχει ενοχληθεί που οι γιατροί δεν ρώτησαν αν είχαν επισκεφτεί τις προσβεβλημένες περιοχές, επειδή θα είχε διαγνωστεί πιο σύντομα.
Νιώθει όμως ανακούφιση που η κόρη της δεν έχασε το χέρι της από ακρωτηριασμό. «Ελπίζω να αναρρώσει σύντομα για να μην μειωθεί η ουλή και να ξεκινήσει να ζει φυσιολογικά τη ζωή της ξανά,» δήλωσε η μητέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες