Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ανακατανομή εξουσίας (σε πολιτική και ΜΜΕ)...

Νέες συμμαχίες και νέες κόντρες με στόχο την κυβερνητική αλλαγή…

Αλλάζουν πάλι όλα στο μιντιακό τοπίο ή σχεδόν όλα… αφού γεννιούνται νέες συμμαχίες, αλλά και...
νέες κόντρες μεταξύ των ισχυρών επιχειρηματιών του τόπου.

Όπως συνήθως έτσι και τώρα όλα ξεκινούν από το ποδόσφαιρο… Εκεί γίνονται τα crash test και ανάλογα το αποτέλεσμα το «μοντέλο» παίρνει το δρόμο του.

Το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα τα τελευταία 24ώρα είναι σαφές ότι οι όμιλοι Μαρινάκη – Αλαφούζου έχουν έρθει κοντά. Εκτός από το ρεπορτάζ (εδώ) αποτυπώθηκε και στις χθεσινοβραδινές ανακοινώσεις των τριών ΠΑΕ, μετά τη διακοπή του αγώνα Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.
Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσει κανείς για στόχους… Οι εν λόγω αλλαγές θα περάσουν από το ποδόσφαιρο, θα συνεχίσουν στα media και θα καταλήξουν στην πολιτική που είναι και το τελικό ζητούμενο!

Παράγοντες λοιπόν της αγοράς κάνουν λόγο για συμμαχία Αλαφούζου – Μαρινάκη, απέναντι στις επεκτατικές διαθέσεις του Σαββίδη στα επιχειρηματικά πράγματα της χώρας… Και στο βαθμό που η νέα συμμαχία ευδοκιμήσει, αναμένεται να προκαλέσει τσουνάμι αλλαγών στο μιντιακό χάρτη της χώρας που θα επηρεάσει τις πολιτικές ισορροπίες.

Άλλωστε όπως ήδη αναφέρθηκε αυτό είναι και το ζητούμενο… Για αυτό και οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι βαθύτεροι λόγοι που οδήγησαν Αλαφούζο – Μαρινάκη σε ανακωχή είναι η κυβερνητική αλλαγή.

Βεβαίως υπάρχουν ακόμη παίκτες που δεν έχουν μιλήσει. Κορυφαίος στην κατηγορία αυτή είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη που εκτός της ισχυρής επιχειρηματικής βάσης, θα έχει καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή του χάρτη των media (και ειδικά μέσω του MEGA).

Τέλος σημαντική θα είναι και η στάση που θα κρατήσει η πλευρά Μελισσανίδη.

Πάντως το έργο μόλις ξεκίνησε!...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες