Σάββατο 29 Ιουλίου 2017



Για άλλα 50 χρόνια θα μείνει η Ρωσία στη Συρία, συμφώνησαν Πούτιν και Ασαντ

Η αρχική συμφωνία, που υπεγράφη τον περασμένο Ιανουάριο στη Δαμασκό, θέτει τους όρους χρήσης της αεροπορικής βάσης Χμεϊμίν στην επαρχία της Λαττάκειας, την οποία
αξιοποίησε η ρωσική πολεμική αεροπορία για να εξαπολύσει επιθέσεις κατά δυνάμεων που μάχονται τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Ρώσος πρόεδρος επικύρωσε τη συμφωνία μετά τη θετική ψήφο των δύο σωμάτων του ρωσικού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης.
Η συμφωνία προβλέπει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην αεροπορική βάση Χμεϊμίν για 49 χρόνια, με δυνατότητα ανανέωσης της συμφωνίας κάθε 25 χρόνια.
Η βάση βρέθηκε στο επίκεντρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Μόσχας στη Συρία, που βοήθησαν τον Άσαντ, έναν απ’ τους στενότερους συμμάχους της στη Μέση Ανατολή, να παραμείνει στην εξουσία εν μέσω εμφυλίου πολέμου.
Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Συρίας επισκέφθηκε τη βάση για να επιθεωρήσει τον εξοπλισμό και τα τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ φωτογραφήθηκε στο κόκπιτ ενός ρωσικού Sukhoi SU-35.

O Μπασάρ αλ Άσαντ συναντήθηκε τον περασμένο μήνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου στη Δαμασκό

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες