Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Ο Γαβρόγλου "εξαγόρασε την στρατιωτική του θητεία"...

O Γαβρόγλου  δεν υπηρέτησε τη σημαία
...σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ...
Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται...
στο επίκεντρο για την αλλαγή του τρόπου επιλογής του σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία, δεν υπηρέτησε, σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, τη στρατιωτική του θητεία.

Οπως γραφει η εφημερίδα,  ο νυν υπουργός Παιδείας έκανε χρήση του νόμου της Χούντας και την εξαγόρασε το 1971 πληρώνοντας 3.200 δραχμές.

Ο Κώστας Γαβρόγλου που είναι γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη και σπούδαζε στο εξωτερικό, όταν έφτασε σε ηλικία 24 ετών και κλήθηκε να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για μια θητεία  οκτώ μηνών, αποφάσισε, συμφωνα πάντα με το δημοσίευμανα την εξαγοράσει ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του στη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Βάσει του νόμου που ίσχυε τότε, ο φοιτητής Κώστας Γαβρόγλου χρίστηκε αυτομάτως υπόχρεος στρατιωτικής θητείας οκτώ μηνών, ενώ την περίοδο της δικτατορίας έλαβε την ελληνική ιθαγένεια.

Το δημοσίευμα γράφει πως ζήτησε αναβολή στράτευσης λόγω σπουδών η οποία εγκρίνεται έως το 1973.

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 1970 άλλαξε πανεπιστήμιο και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Η αναβολή της θητείας του διεκόπη αναγκαστικά, αλλά του εγκρίθηκε δεύτερη αναβολή για να ολοκληρώσει τις σπουδές του, όπως προέβλεπε ο νόμος και πάλι έως το 1973,

Ωστόσο, το 1970 η δικτατορία θεσπίζει το Νομοθετικό Διάταγμα 720/1970 που επιτρέπει την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας για ορισμένες κατηγορίες μονίμων κατοίκων του εξωτερικού ή Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

πηγη newsbeast.gr-nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες