Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Προσφυγή των Ολυμπιονικών στο ΣτΕ...


...για τις άδειες πρακτορείων ΠΡΟΠΟ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ολυμπιονίκες οι οποίοι έχουν διοριστεί στο Δημόσιο ζητώντας να ακυρωθεί η κυβερνητική απόφαση με την οποία δεν τους...
παρέχεται πλέον άδεια πρακτορείου προγνωστικών αγώνων ποδοσφαίρου, ενώ όσοι ήδη έχουν λάβει καλούνται να επιλέξουν μεταξύ διορισμού στο Δημόσιο τομέα και άδειας ΠΡΟΠΟ.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με δικηγόρο τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο προσέφυγε  ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και 7 γυναίκες Ολυμπιονίκες .

Υπενθυμίζεται, ότι η Πολιτεία επιφυλάσσει στους Ολυμπιονίκες ειδική μεταχείριση με ηθικές και υλικές ανταμοιβές. Μεταξύ αυτών είναι ο διορισμός τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα σώματα ασφαλείας, στο Δημόσιο τομέα, όπως και η χορήγηση αδειών πρακτορείων προγνωστικών αγώνων ποδοσφαίρου κατά παρέκκλιση των νομοθετικών διατάξεων που ρυθμίζουν τις προϋποθέσεις χορήγησης των αδειών αυτών.

Σκοπός όλων αυτών των ευεργετικών ρυθμίσεων είναι η Πολιτεία  να ανταμείψει τους Ολυμπιονίκες για την προσφορά και την διάκριση που εισφέραν στον Ελληνικό αθλητισμό (σε παγκόσμια και μη κλίμακα), αλλά και για να δημιουργήσουν κίνητρα στους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Υποστηρίζουν οι Ολυμπιονίκες  ότι αιφνίδια  το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έκανε δεκτή παλαιότερη γνωμοδότηση του ΝΣΚ, ενώ μέχρι τώρα δινόνταν χωρίς κανένα ενδοιασμό άδειες  πρακτορείου στους Ολυμπιονίκες...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες