Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Πάρτι εκατομμυρίων με επιθέματα σε …νεκρούς !

http://apokalypseis.com/

«Τα επιθέματα της απάτης» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το προκλητικό πάρτι εκατομμυρίων ευρώ που είχαν στήσει τα τελευταία χρόνια πανελλαδικά εκατοντάδες επίορκοι γιατροί , με τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου μέσω της συνταγογράφησης πανάκριβων επιθεμάτων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που δήθεν βρίσκονταν υπό κατάκλιση η ακόμη και σε πεθαμένους !

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Μάκης Νοδάρος

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DOCUMENTO -13/8/2017 

Το ύψος της κομπίνας που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αγγίζει τα τελευταία χρόνια τα 10 εκ. ευρώ αποκαλύφθηκε μετά τον προσεκτικό και λεπτομερή έλεγχο της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης ( ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α) του Υπουργείου Υγείας.

Οι φωτογραφίες του έλκους που έχει ο κάθε ασθενής ξεχωριστά που συνοδεύουν τις συνταγές των επιθεμάτων κατάκλυσης προκειμένου αυτές να εγκριθούν από τον ΕΟΠΥΥ, ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθεί ένα πανελλαδικό κύκλωμα διαφθοράς ιατρών , εταιρειών αλλά και ελεγκτών που ενέκριναν τις ιατρικές γνωματεύσεις «μαϊμού».

Τους «έκαψαν» τα ντοκουμέντα

Η υποχρεωτική επισύναψη της φωτογραφίας του έλκους για έναν ασθενή που βρίσκεται υπό κατάκλυση στην έκδοση της ηλεκτρονικής γνωμάτευσης ισχύει από τον Ιούλιο του 2015. Το συγκεκριμένο μέτρο ελήφθη προκειμένου να περιοριστεί από τον ΕΟΠΥΥ το ανεξέλεγκτο οικονομικό «πάρτι» διαφθοράς που επικρατούσε μέχρι τότε .

Η ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α αξιοποιώντας ειδικό λογισμικό ανάλυσης φωτογραφιών και διασταυρώνοντας την φαρμακευτική αγωγή πολλών ασθενών , ανακάλυψε ότι εκατοντάδες γιατροί σε όλη την χώρα υπέβαλλαν προς έγκριση στον ΕΟΠΥΥ, όχι τις φωτογραφίες από τα έλκη των ασθενών τους αλλά φωτογραφίες που μπορεί να βρει κάποιος ελεύθερα στο Διαδίκτυο !

Πηγές του ΕΟΠΥΥ ανέφεραν στο Documento πως υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι τις συγκεκριμένες φωτογραφίες τις έδιναν στους επίορκους γιατρούς τα στελέχη διαφόρων εταιρειών που διακινούσαν το σχετικό ιατρικό υλικό .

Κομπίνα με προεκτάσεις

Η κομπίνα αποκτά βάθος και πλάτος καθώς εκτός από τα κυκλώματα των γιατρών , ουσιαστικό ρόλο σε αυτή φαίνεται ότι έπαιξε και η παλιά «ηλεκτρονική φόρμα γνωμάτευσης» η οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν επιρρεπής σε παραβάσεις και στο ξεγέλασμα του Οργανισμού.

Επίσης η τακτική να εξουσιοδοτούνται τα προηγούμενα χρόνια οι αντιπρόσωποι των διαφόρων εταιριών από τους συγγενείς των ασθενών με το πρόσχημα της εξυπηρέτησης, είχε σαν αποτέλεσμα τα δικαιολογητικά να υποβάλλονται από τις ίδιες τις εταιρίες με ότι αυτό συνεπάγεται …

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και κατ επέκταση το Υπουργείο Υγείας δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην ακριβή οικονομική αποτίμηση της ζημιάς από την κομπίνα . Κι αυτό γιατί θα πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα ο έλεγχος αλλά και οι ενστάσεις των εμπλεκομένων γιατρών κατά των προστίμων που τους έχουν επιβληθεί . Πρόστιμα τα οποία – σύμφωνα με πληροφορίες – πληρώνουν σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιες οι εταιρείες που συμμετείχαν στην κομπίνα.

Οι κομπιναδόροι της Δυτικής Ελλάδας

Η απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ περιγράφεται λεπτομερώς στα δύο «Εμπιστευτικά» έγγραφα της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α για αντίστοιχους γιατρούς της Δυτικής Ελλάδας που έχει στην διάθεσή του το Documento.

Οπως αναφέρονται σε αυτά, οι δύο γιατροί , ένας ορθοπεδικός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΠΥ κι ένας παθολόγος σε δημόσιο νοσοκομείο , κατηγορούνται για την έκδοση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων σε ασφαλισμένους για την χορήγηση επιθεμάτων κατάκλυσης με την χρήση της « ίδιας φωτογραφίας έλκους σε διαφορετικούς αφαλισμένους» .

Χρησιμοποιούσαν επίσης την ίδια φωτογραφία έλκους που είχε χρησιμοποιηθεί από έναν και περισσότερους άλλους γιατρούς σε διαφορετική γνωμάτευση για διαφορετικούς ασφαλισμένους.

Τους «βάπτιζαν» διαβητικούς 

Το πλέον προκλητικό όμως είναι το «βάπτισμα» των ασθενών τους με σακχαρώδη διαβήτη προφανώς για να δικαιολογήσουν τον μεγάλο αριθμό πλαστών συνταγών με επιθέματα κατάκλυσης.

Όπως αναφέρεται στις εκθέσεις της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α οι συγκεκριμένοι ασθενείς , μετά από διασταύρωση των στοιχείων των εκτελεσμένων συνταγών από το αρχείο του ΚΜΕΣ (Κέντρο Μηχανογραφικής Επεξεργασίας Συνταγών) διαπιστώθηκε ότι αυτοί δεν είχαν λάβει ανάλογη αντιδιαβητική φαρμακευτική αγωγή τα προηγούμενα τρία χρόνια ! Συνεπώς δεν ήσαν διαβητικοί …

Οι ανωτέρω διαπιστώσεις συνιστούν υποβολή αναληθών παραστατικών και στοιχείων στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ , γεγονός που συνδέεται αιτιωδώς με βλάβη του Οργανισμού . Για τον λόγο αυτό όλες οι περιπτώσεις που εντοπίστηκα η θα εντοπιστούν εστάλησαν και θα σταλούν στην Δικαιοσύνη.

Κομπίνα και με τα διατροφικά σκευάσματα…

Ανάλογη κομπίνα με αυτή των επιθεμάτων κατάκλυσης εντόπισαν πρόσφατα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Υγείας και στην συνταγογράφηση διατροφικών σκευασμάτων.

« Οι τρεις γιατροί που εντοπίστηκαν πρόσφατα στην Βόρεια Ελλάδα δεν είναι η μοναδική περίπτωση καθώς το κύκλωμα δρούσε πανελλαδικά» – λέει στο Documento ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος και αποκαλύπτει ότι όλες οι παράνομες συνταγογραφήσεις γίνονταν σε συνεννόηση με τις εταιρείες αφού μετά την συνταγογράφηση , ακόμα και η θεώρηση από τον ελεγκτή εξασφαλιζόταν από αυτές !

Πάντως και στις δύο περιπτώσεις κομπίνας , καθοριστικό ρόλο σε αυτές φαίνεται ότι έχουν και οι ελεγκτές που θεωρούν τις πλαστές συνταγογραφήσεις. Ο σχετικός έλεγχος εντόπισε ότι οι ελεγκτές που θεωρούν τις γνωματεύσεις είναι από διαφορετική περιοχή από εκείνη που βρίσκεται ο συνταγογράφος γιατρός.

« Για παράδειγμα – όπως λέει ο κ. Γεωργακόπουλος – πώς γίνεται ο ασθενής να μένει στην Καλαμάτα και ο ελεγκτής που θεωρεί την γνωμάτευση να υπηρετεί π.χ. στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες