Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Με την επίσημη αυλαία του φετινού καλοκαιριού, η Airbnb κάνει τον απολογισμό της και παρουσιάζει εντυπωσιακά νούμερα διεθνώς.

Το καλύτερο καλοκαίρι από πλευράς επιδόσεων ήταν το φετινό στην ιστορία της Αirbnb, της δημοφιλούς πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών -και όχι μόνο- σε τουρίστες.


Με την επίσημη αυλαία του φετινού καλοκαιριού, η Airbnb κάνει τον απολογισμό της και παρουσιάζει εντυπωσιακά νούμερα διεθνώς, αν ληφθεί υπόψη ότι για τους καλοκαιρινούς μήνες, από το διάστημα μεταξύ της 1ης Ιουνίου έως και τις 31 Αυγούστου, με βάση τα στοιχεία των κρατήσεων, περί τα 45 εκατομμύρια επισκέπτες διέμειναν στα σπίτια που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα σε διάφορους προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Αυτό που τονίζει η εταιρεία είναι ότι συνεχίζει να ανεβαίνει ως προς το κομμάτι των οικογενειακών διακοπών αφού, από τα 45 εκατομμύρια των συνολικών αφίξεων περί τα 8 εκατομμύρια ήταν οι αφίξεις επισκεπτών από οικογένειες κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.Ποια ήταν η ημέρα με τις περισσότερες διανυκτερεύσεις, μέσω της εταιρείας το καλοκαίρι του 2017; Η απάντηση βρίσκεται στη 12η Αυγούστου - νύχτα κατά την οποία 2,6 εκατομμύρια επισκέπτες διέμειναν σε καταλύματα που μισθώνονται μέσω της γνωστής πλατφόρμας.

Ως προς τις αγορές με τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με το περυσινό καλοκαίρι, τα υψηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Ασία και ειδικότερα στην Κίνα, με τρεις κινεζικές πόλεις (από τις πιο «καινούργιες» αγορές για την εταιρεία και τις πλέον αναπτυσσόμενες) να παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά ανόδου (Hangzhou +495%), Chongqing +388%) και Wuhan +371%). Στο τοπ 15 των αγορών με τη μεγαλύτερη άνοδο φέτος περιλαμβάνονται και δύο ευρωπαϊκές... συμμετοχές Cluj-Napoca στη Ρουμανία με +187% και Fort William στην Σκωτία με +156%).

Το μέσο κόστος ανά άτομο την ημέρα ήταν κοντά στα 50 δολάρια (κυρίως για τους ταξιδιώτες προς τις ΗΠΑ, η οποία αποτελεί, ούτως ή άλλως και τη μεγαλύτερη αγορά για τη εταιρεία)

Ως προς τις δημοφιλέστερες χώρες για τις οικογένειες, με βάση τα 8 εκατομμύρια των αφίξεων του φετινού καλοκαιριού, αυτές είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία με όσους επιλέγουν οικογενειακές διακοπές να προτιμούν προορισμούς με ψυχαγωγικά πάρκα, ζωολογικούς κήπους, παραλίες και φυσικές ομορφιές.

Η γνωστή πλατφόρμα, στον απολογισμό του φετινού καλοκαιριού, αναφέρεται και στις δημοφιλέστερες «εμπειρίες» που μπορεί να προσφέρουν οι οικοδεσπότες της και γίνονται κρατήσεις μέσω της Airbnb. Ποιες ήταν αυτές; Με βάση πάντα τις κρατήσεις την περίοδο Ιουνίου- Αυγούστου ανά πόλη -προορισμό, αυτές περιλαμβάνουν πεζοπορία, ιππασία, ιστιοπλοΐα και χορό στους δημοφιλείς προορισμούς. Σε ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς αγορές για την εταιρεία, όπως π.χ. στο Άμστερνταμ, οι «εμπειρίες» ποδηλασίας ήταν πoλύ δημοφιλείς ή το καγιάκ στο κέντρο της Πάργας, ποδήλατο στην Mπαγκογκ κ.α..

Πηγή: Newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες