Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Τραγωδία με δεκάδες μαθητές στην Κουάλα Λουμπούρ...

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειονότητα μαθητές, έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά τα...
ξημερώματα σε θρησκευτικό σχολείο εσώκλειστων στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται 23 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί, υπέκυψαν λόγω εισπνοής καπνού ή από τις φλόγες, σύμφωνα με την πυροσβεστική που ανέφερε ότι 11 άτομα διασώθηκαν και επιπλέον 7 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές τρόμου με παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια πίσω από τα παράθυρα. «Άκουσα τις κραυγές τους, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Η φωτιά ήταν πολύ ισχυρή», είπε γείτονας.

Πρόκειται για «μια από τις χειρότερες τραγωδίες στη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια», όπως δήλωσε ένας αξιωματικός αναφέροντας ότι ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, που  εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε κοιτώνα στον τελευταίο όροφο του τριώροφου κτιρίου του Ταχφίζ Νταρούλ Κουράν Ιτιφακίγια.

Η κατάσταση στα ιεροδιδασκαλεία απασχόλησε τις αρχές της Μαλαισίας και νωρίτερα φέτος, όταν ένα αγόρι 11 ετών βρέθηκε νεκρό σε ένα από αυτά, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές συνολικά έχουν καταγράψει 211 πυρκαγιές στα στα καταγεγραμένα σχολεία από το 2015. Αυτά είναι 519 σε όλη τη χώρα, αλλά εκτιμάται ότι πολλά αρκετά δεν έχουν καταγραφεί.

Αυτά τα σχολεία, στα οποία συνήθως φοιτούν παιδιά από 5 ως 18 ετών, δεν υπόκεινται στον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας, αλλά σε εκείνον της διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες