Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017


Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν εξέτασε δείγματα νερού από το Σαρωνικό επειδή ήταν… Σαββατοκύριακο

Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν εξέτασε δείγματα νερού από το Σαρωνικό επειδή ήταν… Σαββατοκύριακο
Μια απίστευτη κι όμως… ελληνική ιστορία αφηγήθηκε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Την ώρα που ο Σαρωνικός είχε γεμίσει μαζούτ και οι δήμαρχοι ζητούσαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ να εξετάσει δείγματα του νερού, οι αρμόδιοι του οργανισμού έλεγαν ότι είναι Σαββατοκύριακο και «δεν δουλεύουμε».

Είεπ λοιπόν, ο δήμαρχος της περιοχής: «Αποταθήκαμε εμείς την Παρασκευή σε φορέα του δημόσιου, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ και τους είπαμε: «Παρακαλούμε, μπορείτε να έρθετε ελέγξετε τι γίνεται στις παραλίες μας; Είναι ανοιχτές από το Υπουργείο Υγείας, αλλά υπάρχει ανίχνευση πετρελαιοειδών;». Λάβαμε την απάντηση ότι « Λυπούμεθα παρά πολύ αλλά είναι Σαββατοκύριακο και αυτό δε γίνεται.».
Και συνέχισε χαρακτηριστικά: «Επειδή ήταν Σαββατοκύριακο, πήγαμε και πήραμε εμείς δείγματα και τα στείλαμε αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη, σε ειδικό κέντρο ελέγχου πετροχημικών, για να πάρουμε τις απαντήσεις το Σάββατο και να τις δώσουμε στην κοινωνία. Όχι ότι εμείς οι δήμοι ανοιγοκλείνουμε τις παραλίες, όμως, εμείς, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μια απάντηση για το τι έχουμε κάνει στην ερώτηση ή απορία που μπορεί να έχει ο πολίτης. Για παράδειγμα, σήμερα και χτες, ελέγχουμε τους βυθούς τους δικούς μας που δεν έχουμε ρύπανση ή τουλάχιστον δεν έχουμε ζώσα ρύπανση. Από κει και πέρα, όμως, δεν μπορεί αυτό το πράγμα να συνεχιστεί διότι στην επόμενη κρίση θα έχουμε τη μήνη και την οργή του κόσμου, ο οποίος τελικά δεν θα εμπιστεύεται κανέναν, στο τέλος της ημέρας».
Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία: SOOC  liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες