Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ρωσία κατηγορεί τους κούρδους SDF ότι στόχευσαν θέσεις του συριακού στρατού στη Deir Ezzor.Προειδοποιεί για αντίποινα τις ΗΠΑ.


H Ρωσία κατηγόρησε την Πέμπτη τους συροκούρδους που υποστηρίζονται από την Washington ότι άνοιξαν πυρ κατά του συριακού στρατού κοντά στη  Deir ez-Zor και προειδοποίησε τους αμερικανούς στρατιωτικούς ότι ένα νέο επεισόδιο τυυ ίδιου τύπου θα επιφέρει αντίποινα.

« Οι συριακές δυνάμεις ήταν θύματα σε 2 περιπτώσεις από πυρά πυροβολικού και ρουκετών από θέσεις ευρισκόμενες στην ανατολική όχθη του Ευφράτη , όπου βρίσκονται οι (SDF) κια οι αμερικανικές δυνάμεις », δήλωσε ο στρατηγός Igor Konachenkov του ρωσικού στρατού, σ΄ανακοινωθέν.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι στρατιωτικοί των ρωσικών ειδικών δυνάμεων βρίσκονται στο πλευρό του συριακού στρατού που στοχεύθηκε.
Η Mόσχα πληροφόρησε έναν υψηλόν αμερικανός εκπρόσωπος του στρατού μέσω ενός καναλιού επικοινωνίας του Qatar ότι έκτοτε  « οι απόπειρες πυρών προερχόμενες από ζώνες που βρίσκονται οι μαχητές των SDF  θα σταματιούνται άμεσα ». « Τα μέρη απ΄όπου προέρχονται τα πυρά μέσα σε αυτές τις ζώνες θα χτυπηθούν άμεσα με τη βοήθεια κάθε διαθέσιμου στρατιωτικού εξοπλισμού « , προειδοποίησε.
Η Ρωσία είχε κατηγορήσει ήδη την Τρίτη τις ίδιες ομάδες ότι παίρνουν για στόχο το συριακό στρατό  και επιχειρούν να εμποδίσουν την προέλασή του έναντι των τζιχαντιστών στον Ευφράτη.
Σύμφωνα με το ρωσικό στρατό οι κούρδοι άνοιξαν φράγματα του Ευφράτη για να εμποδίσουν την διέλευση του ποταμού από το στρατό.
Σύμφωνα με ρωσικό στρατό οι συριακές δυνάμεις συνεχίζουν τηνπροέλασή τους στη Deir ez-Zor, ανακτώντας περί τα 16 τ.χλμ από την ISIS τη νύχτα τυης Τετάρτης προς Πέμπτη.
« Πάνω από το 85% του εδάφους της Deir ez-Zor βρίσκεται υπό τον έλεγχο των συριακών δυνάμεων.Η πόλη θα απελευθερωθεί ολκληρωτικά την επόμενη εβδομάδα  « ,  ανέφερε ο Igor Konachenkov.afp 21.9.17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες