Αποτέλεσμα εικόνας για Plane usa deir ezzor
αρχείο
Σφαγή διέπραξε η αμερικανική πολεμική αεροπορία αφού σε επιδρομή αεροσκάφος της σύμφωνα με άλλες πηγές αεροπλάνου της συμμαχίας στόχευσε συνάθροιση πολιτών στη γειτονιά το   Jameh ( τζαμί) al-Fath της συνοικίας Qusur που ελέγχει ο στρατός , κοντά σ΄έναν φούρνο και σ΄ένα κέντρο της Ερυθράς ημισελήνου μέσα στην πόλη της Deir Ezzor.

θύμα ο Mohammed Zakaria Al-Ahmad.
Η επιδρομή επέφερε το θάνατο δεκάδων πολιτών και έναν μεγάλο αριθμό τραυματιών.Για εκατόμβη κάνουν λόγο ανεπίσημα συριακές πηγές. Αντίθετα για 14 νεκρούς και 32 τραυματίες μιλούν οι αρχικές εκτιμήσεις που αναφέρει η συριακή τηλεόραση.
O απολογισμός των νεκρών που δίνεται από τοπικό έγκυρο μέσο της Deir Ezzor είναι επίσημα ήδη 24 αυξήθηκε παρατηρεί σε σχέση με τον αρχικό.Μεταξύ των θυμάτων νέα παιδιά κάποιοι από αυτούς φοιτητές.
Πηγές αναφέρουν ότι 3 αμερικανικά μαχητικά συμμετείχαν στην επιδρομή κατά της κυβερνητικής συνοικίας Qoussour στη Deir EzZor.Πραγματοποίησαν 4 επιδρομές …
Φωνή αγωνία κι απόγνωσης από τοπικό φιλοκυβερνητικό μέσο ενδεικτική του μεγέθους του χτυπήματος και της τραγικότητας των στιγμών.
 »Που είναι τα κρατικά μίντια για το επεισόδιο; To αίμα των γιων της Ντέιρ Έζζορ είναι φθηνό;
Eδώ και ώρες που έχει συμβεί πολλοί είναι οι μάρτυρες ολοσχερής η καταστροφή στην περιοχή πολυάριθμοι οι τραυματίες και οι επίσημες πληροφορίες σιωπηλές.. »
(Reuters) – μια αεροπορική επιδρομή στην κυβερνητική συνοικία  Qusur στην πόλη της Deir al-Zor σκότωσε τουλάχιστον μια ντουζίνα άτομα αναφέρει τη Δευτέρα η κρατική συριακή τηλεόραση που κατηγόρησε μαχητικά της διεθνούς συμμαχίας των ΗΠΑ ότι σκότωσαν 14 πολίτες και τραυμάτισαν 32.
Το Syrian Observatory for Human Rights, μεταφέρει ότι κατά την επιδρομή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 άτομα.
Νωρίτερα ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του ανακατέλαβαν τον σταθμό άντλησης Τ2.
dimpenews.com