Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Μια συγγνώμη δεν φθάνει...

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανώς ενοχλημένος, απέρριψε τη συγγνώμη του ΝΑΤΟ μετά...
την εμφάνιση του ως «εχθρός» στις προσομοιώσεις που γίνονταν σε μία άσκηση της συμμαχία στη Νορβηγία, λέγοντας πως αυτή η ασεβής συμπεριφορά δεν μπορεί να συγχωρεθεί τόσο εύκολα.

«Είδατε την ασεβή συμπεριφορά στην άσκηση του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν κάποια λάθη που γίνονται όχι από ηλίθιους αλλά μόνο από ανθρώπους της βάσης», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του.

«Αυτό το θέμα δεν μπορεί να κλείσει με μια απλή συγγνώμη», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή πως η Τουρκία απέσυρε 40 στρατιώτες από άσκηση του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία.
Συγγνώμη από ΝΑΤΟ και Νορβηγία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ζήτησε την Παρασκευή συγγνώμη από την Τουρκία έπειτα από ένα «περιστατικό» που σημειώθηκε στη διάρκεια άσκησης της Ατλαντικής συμμαχίας στη Νορβηγία.

«Ζητώ συγγνώμη για την προσβολή. Το περιστατικό ήταν το αποτέλεσμα πράξεων ενός ατόμου και δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις του ΝΑΤΟ», εξήγησε ο Στόλτενμπεργκ σε γραπτή δήλωσή του.

Στο μεταξύ, η Νορβηγία ζήτησε και εκείνη με τη σειρά της συγγνώμη για το περιστατικό που σημειώθηκε στη διάρκεια της άσκησης και προκάλεσε την οργή της Τουρκίας.

Ο Νορβηγός υπουργός απέδωσε το λάθος σε έναν υπάλληλο, έναν υπεργολάβο που αποσύρθηκε αμέσως από την άσκηση, και υπογράμμισε ότι το επεισόδιο αυτό «δεν αντικατοπτρίζει με κανέναν τρόπο τη στάση της Νορβηγίας» απέναντι στην Τουρκία...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες