Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

EKTAKTO/ΤΩΡΑ O τ. πρωθυπουργός του Λιβάνου έφθασε στην Κύπρο και συναντήθηκε με Αναστασιάδη.





Και ενώ όλοι περίμεναν το  »φυγά » τ. πρωθυπουργό του Λιβάνου μετά την αναχώρηση του από το Κάιρο και τη συνάντηση που είχε με το Σίσι να καταλήξει απευθείας στο Λίβανο και στη Βηρυτό όπου εορτάζεται αύριο η εθνική επέτειος της Ανεξαρτησίας  »ο Saad Hariri έφτασε στην Κύπρο όπου συναντιέται εν τω μεταξύ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας » ανακοινώνει ο ίδιος στο λογαριασμό του στο twitter πριν 5΄.

 »Στην Κύπρο έφτασε αργά το βράδυ της Τρίτης ο Σάαντ αλ-Χαρίρι, που παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά από το αξίωμα του πρωθυπουργού του Λιβάνου στις 4 Νοεμβρίου.
Ο κ. Χαρίρι έχει αυτή την ώρα συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπως φαίνεται και πιο κάτω στις φωτογραφίες που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter, o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. » αναφέρει η κυπραική εφημερίδα Φιλελεύθερος.
O Xαρίρι που ανακοίνωσε την παραίτησή του από το θώκο του πρωθυπουργού μέσω Ριάντ και παρέμεινε στην Σ Αραβία για αρκετές μέρες θεωρήθηκε από το Λίβανο όμηρος του καθεστώτος.Στη συνέχεια μετέβη στο Παρίσι όπου συναντήθηκε με τον Μακρόν και μετά πήγε στην Αίγυπτο όπου συνομίλησε με τον Σίσι.Ο ίδιος προφασίστηκε ότι εγκατέλειψε τη χώρα του και κατέφυγε στη Σ Αραβία της οποίας τυγχάνει και υπήκοος λόγω του ότι απειλείται η  ζωή του από τη Χεζμπολλά και καταδίκασε την ανάμειξη του Ιράν σε εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου και γενικά το ρόλο του στη Μ Ανατολή. Οι αρχές του Λιβάνου  διέψευσαν κατηγορηματικά ότι απειλήθηκε ή κινδύνευσε ο πρωθυπουργός ενώ ο πρόεδρος του Λιβάνου ο Μισέλ Αούν τον θεώρησε όμηρο του καθεστώτος του Ριάντ, δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του ως αντισυνταγματική διαδικαστικά.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες