Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Ντοκουμέντο: Η κατάρα του «Φίρερ»...


efsyn.gr

Η ασυλία που επί δεκαετίες έχαιρε η Χρυσή Αυγή από μερίδα της αστυνομίας είναι γνωστή. Οπως είναι γνωστές και οι σχέσεις της με στελέχη της...
ΕΛ.ΑΣ.

Προ μηνών η «Εφ.Συν.» είχε αποκαλύψει τη σκανδαλώδη περίπτωση του, αμετάκλητα καταδικασμένου για τον άγριο τραυματισμό αντιφασίστριας διαδηλώτριας, Βασίλειου Αθανασόπουλου ή «Χάρου», ο οποίος είναι ταυτόχρονα εν ενεργεία αστυνομικός και ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης.

Σήμερα φέρνουμε στο φως ένα νέο ντοκουμέντο που είναι αποκαλυπτικό για τη δράση θυλάκων της Χρυσής Αυγής μέσα στο αστυνομικό σώμα.

Το ντοκουμέντο αυτό, ανάμεσα σε άλλα, επιβεβαιώνει και εκ των έσω τη χρυσαυγίτικη ταυτότητα ενός άλλου αστυνομικού, του Ιωάννη Αδρασκέλα, καταδικασμένου για δύο επιθέσεις της οργάνωσης.

Πρόκειται για τις τηλεφωνικές συνομιλίες δύο χρυσαυγιτών μερικές μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συγκεκριμένα στις 25/9/2013.

Την ημέρα δηλαδή του μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς ενάντια στην εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης και κατά το οποίο πραγματοποιήθηκε πορεία προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.

Το γνωστό πρωτοπαλίκαρο
O Σωτήρης Δεβελέκος και πίσω του το κάδρο του Φίρερ Μιχαλολιάκου O Σωτήρης Δεβελέκος και πίσω του το κάδρο του Φίρερ Μιχαλολιάκου |
Στη μία άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκεται λοιπόν -ποιος άλλος;- ο Σωτήρης Δεβελέκος. Στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής και «σωματοφύλακας» του Αρχηγού Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει αναγνωριστεί και ως επικεφαλής της πρόσφατης επίθεσης (1/11/2017) σε βάρος της δικηγόρου Ευγενίας Κουνιάκη και άλλων γυναικών έξω από το Εφετείο, αλλά δεν προσήχθη ποτέ από την αστυνομία.

Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται αστυνομικός που αναφέρεται ως «Μάνος» και ο οποίος, όπως προκύπτει από τον διάλογο, είναι οργανωμένος χρυσαυγίτης.

Ο «Μάνος» μετέχει στις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί στην περιοχή του συλλαλητηρίου και παράλληλα λειτουργεί στα κρυφά ως πληροφοριοδότης του Δεβελέκου.

Φροντίζει να τον κρατάει ενήμερο για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και για την εξέλιξη και το μέγεθος της συγκέντρωσης, με τους δύο χρυσαυγίτες να έχουν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το συλλαλητήριο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Γιάννη Μπασκάκη, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες