Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Εκτέλεσαν τον Βασίλη Στεφανάκο

Εκτέλεσαν τον Βασίλη Στεφανάκο
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης


Νεκρός έπεσε το απόγευμα της Τετάρτης (στις 19.10) ο Βασίλης Στεφανάκος. Πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι η δολοφονία έγινε ως εξής: Το θύμα βρισκόταν εντός του οχήματός του, επί της Λεωφόρου Αθηνών και Γεωργίου Παπανδρέου, στο Δάσος Χαϊδαρίου, όταν μια μηχανή λευκού χρώματος στην οποία επέβαιναν δύο άτομα, φορώντας κράνη, προσέγγισε το όχημα.

Ένας από τους επιβαίνοντες άνοιξε την πόρτα του οχήματος και χρησιμοποίησε καλάσνικοφ, βάλλοντας κατά του Βασίλη Στεφανάκου με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του. Σημειώνεται ότι το όχημα του θύματος, τύπου BMW, είναι θωρακισμένο.

Στο σημείο βρίσκονται τουλάχιστον 26 κάλυκες και σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ο 57χρονος Στεφανάκος κατευθυνόταν προς το σπίτι του με το αυτοκίνητο του, όταν η λευκή μηχανή μεγάλου κυβισμού σταμάτησε, οι δράστες τον γάζωσαν, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Κοντά στο σημείο υπάρχει μάντρα αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του θύματος.







Διακρίνονται στην άσφαλτο οι κάλυκες
Διακρίνονται στην άσφαλτο οι κάλυκες


Το αυτοκίνητο του Βασίλη Στεφανάκου
Το αυτοκίνητο του Βασίλη Στεφανάκου




Το σημείο της δολοφονίας
Το σημείο της δολοφονίας


Η λευκή μηχανή των δραστών είχε κλαπεί στην περιοχή της Ηλιούπολης τον Δεκέμβριο του 2017.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον Στεφανάκο έξω από το κτίριο που παλιότερα χρησιμοποιούσε ως έκθεση αυτοκινήτων, στην λεωφόρο Αθηνών 302 και τώρα διατηρούσε ζαχαροπλαστείο στο ισόγειο και χρησιμοποιούσε ως γραφεία εταιρείας με υγραέριο τον πρώτο όροφο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής, οι εκτελεστές ήταν ολόκληρη ομάδα και πιθανολογείται ότι εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχαν και άλλα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του στόχου τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Στεφανάκος κυκλοφορούσε πάντα με συνοδεία για προστασία, καθώς και με θωρακισμένο αυτοκίνητο. Σήμερα το απόγευμα έφυγε από το γραφείο στον πρώτο όροφο μαζί με ένα ακόμα άτομο που τον συνόδευε.

Πιθανολογείται ότι την ώρα που βγήκε από το κτήριο, με τον συνοδό του πιο πίσω, δόθηκε σήμα στους δύο εκτελεστές, οι οποίοι περίμεναν σε μικρή απόσταση, σε μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και καθώς μπήκε στο αυτοκίνητο του, μάρκας BMW σειράς «5», κινήθηκαν με ταχύτητα, ο συνεπιβάτης της μηχανής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τον «γάζωσε» με το καλάσνικοφ. Ο συνοδός του 57χρονου δεν είχε προλάβει να πλησιάσει. Αμέσως μετά οι δράστες της δολοφονίας ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες που τυχόν υπάρχουν στο σημείο, για την περίπτωση που έχουν καταγράψει συνεργούς των δύο εκτελεστών, πριν και μετά την δολοφονία.

Σε ότι αφορά τα κίνητρα της δολοφονίας, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι συγκεκριμένο, αλλά όπως λένε οι αστυνομικοί, το θύμα είχε «ανοιχτούς λογαριασμούς» με πολύ κόσμο στον υπόκοσμο. Ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η δολοφονία του να σχετίζεται με δραστηριότητές του το διάστημα μετά την αποφυλάκιση του, τον Αύγουστο του 2016.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στεφανάκος, ο οποίος χαρακτηριζόταν από την Αστυνομία ως «ο νονός των νονών» στο χώρο του υποκόσμου, είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες το 2008 και άλλα 14,5 χρόνια για προστασίες λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες εγκληματικές πράξεις το 2006 και αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε ποινή εννέα ετών.

Σημειώνεται επίσης ότι εκτός των άλλων κατηγορήθηκε ως ο άνθρωπος που οργάνωσε την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι, με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Στεφανάκος



Πρόκειται για τον πιο γνωστό βαρυποινίτη της χώρας μας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι, ενώ είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός στην εντυπωσιακή απόδραση με ελικόπτερο του Αλκέτ Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές Κορυδαλλού ανέπτυξε σχέσεις με μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που σε παλιότερη ανακοίνωσή τους έγραφαν: «Τη φιλία αυτή θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο γιατί δεν χωράει σε ταμπέλες ‘τρομοκρατών’ ή ‘ποινικών’ που μας αποδίδουν τα δικαστήρια και τα δημοσιεύματα».

Η σύλληψή του Στεφανάκου είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2008 στο Χαϊδάρι. Τον Αύγουστο του 2016 είχε αποφυλακιστεί. zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες