Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Ο μεγάλος «πόλεμος» 4 επιχειρηματιών και κυβέρνησης-αντιπολίτευσης

Όλοι εναντίον όλων . «Πόλεμος» μέχρις εσχάτων φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και  την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον  Ιβάν Σαββίδη , τον Γιάννη Αλαφούζο αλλά και τον Δημήτρη Μάρη ο οποίος έχει αναλάβει το  μάνατζμεντ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ .

Και μέσα απ όλα αυτά αναδεικνύεται πλέον με τον πιο σαφή τρόπο  το εσωκομματικό πρόβλημα, που έχει η  ΝΔ καθώς στα πόδια του Κώστα Καραμανλή σφάζονται παλληκάρια . Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη κρίση από την ημέρα, που την ηγεσία  ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, πως η  αντιπαράθεση Καραμανλικών –Μητσοτακικών θα λάβει ένα τέλος.
Όλα ξεκίνησαν από το δημοσίευα της Καθημερινής της Κυριακής  που ούτε λίγο ούτε πολύ, έλεγε ότι ο Κώστα Καραμανλής έφταιγε για τα μνημόνια και την χρεοκοπία της χώρας, καθώς το,2009 υπήρχε απόρρητη έκθεση που μιλούσε για εκτροχιασμό του ελλείμματος.

Μια μέρα μετά τις ακραίες δηλώσεις του προέδρου του Ολυμπιακού, όπου χαρακτήρισε την κυβέρνηση χούντα, η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ  (συμφερόντων Σαββίδη) μέσα από το πρώτο της θέμα που είχε τίτλο «Στοχοποιούν τον Καραμανλή» έδειχνε ως υπευθύνους  τον  Κυριάκο Μητσοτάκη και του Γιάννη Αλαφούζο.
Η εφημερίδα μιλούσε για «απόλυτη ταύτιση Μητσοτάκη- Αλαφούζου που εκτροχιάζει την ενότητα της ΝΔ», ενώ μιλούσε για κυριακάτικο « χτύπημα» στον πρώην πρωθυπουργό  αναφερόμενη σε συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία επιχειρούν να ξαναγράψουν το πολιτικό αφήγημα της οικονομικής κρίσης, που ταλαιπωρεί τη χώρα, αναδεικνύοντας ως κύριο υπαίτιο τον  Κώστα Καραμανλή.

Οι αναφορές της εφημερίδας εξόργισαν τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις που έκανε με τους συνεργάτες του στην Πειραιώς αποφάσισε να επιτεθεί στο όμιλο Μάρη ( που διαχειρίζεται την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ) αλλά και  στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα με ανακοίνωση της η ΝΔ ανέφερε ότι
«Μετά και το σημερινό προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο του  “Έθνος” δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι ο Όμιλος Μάρη βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, προκειμένου να προωθεί την προπαγάνδα, τα ψέματα και τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Γεγονός, φυσικά, που δεν είναι άσχετο με το ζήτημα της φορολόγησης του διαδικτυακού τζόγου – κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Δ. Μάρη – για το οποίο έχουμε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και δεν έχουμε λάβει ακόμη καμία απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.
Η Κυβέρνηση είναι προφανές πλέον ότι εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματιών και εκείνοι τους το ξεπληρώνουν χτίζοντας ένα νέο σύστημα οικονομικής και μιντιακής διαπλοκής.
Απόδειξη τούτου είναι ότι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες συναντήσεις με επιχειρηματίες, ενθαρρύνοντάς τους να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Μάρη.
Να γνωρίζουν άπαντες ότι θα μας βρουν απέναντι. Και κυρίως να ξέρουν ότι ματαιοπονούν. Ο χρόνος της Κυβέρνησης μετράει αντίστροφα και καμία συμμαχία με την παλιά ή τη νέα διαπλοκή δεν μπορεί να τη διασώσει».
Λίγη ώρα αργότερα η κυβέρνηση απάντησε με προσωπικές αναφορές εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη .

«Είναι λογικό ο κ. Μητσοτάκης που γεννήθηκε μέσα στη διαπλοκή και το όνομά του έχει συνδεθεί με τα μισά πολιτικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.
Το ομολογεί άλλωστε στην ανακοίνωσή της η ΝΔ παραδεχόμενη ότι «παλιά διαπλοκή» υπήρχε. Πότε άραγε; Με ποιες κυβερνήσεις; Προφανώς σε αυτές που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός.
Η σημερινή κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικά συμφέροντα εξυπηρετεί, ούτε συνδιαλέγεται εν κρυπτό.
Αν, ωστόσο, η ΝΔ και ο κος Μητσοτάκης δεν αντέχουν καμία διαφορετική φωνή, έχοντας συνηθίσει όλα τα ΜΜΕ να παίζουν στο δικό τους το χαβά, δεν έχουν παρά να ζητήσουν από τον κουμπάρο τους και υπόδικο κο Μαρινάκη, που έχει ήδη αγοράσει περίπου επτά εφημερίδες, να αγοράσει για χάρη τους άλλες τόσες «, αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.eretikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες