Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

«Aνθρώπινα χέρια γκρέμισαν τον Phylax»...

Φωτό...

notia.gr

Ανθρώπινο χέρι και όχι οι θυελλώδεις άνεμοι ήταν αυτοί που έριξαν από το βάθρο του τον «έκπτωτο άγγελο» στο Παλαιό Φάληρο.

Η αρχική εντύπωση λόγω...

και των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην Αττική ήταν ότι το κόκκινο γλυπτό έπεσε από τους βοριάδες.

Όπως, όμως, μετέδωσε το ΘΕΜΑ 104,6 επικαλούμενο τον δήμαρχο της πόλης, Διονύση Χατζηδάκη, το γλυπτό που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις έριξαν άγνωστοι που πέταξαν σκοινιά.

Ο δήμαρχος της πόλης μιλάει ξεκάθαρα για ανθρώπινη ενέργεια. Τα ξημερώματα στο Φάληρο, όπως περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας, έφτασε ομάδα κουκουλοφόρων με τζιπ και φορτηγά και έριξαν το άγαλμα.

Ήταν τρεις και μισή τα ξημερώματα, λέει ο κ. Χατζηδάκης στο Newsit.gr. Περίπου 15 άτομα που φορούσαν κουκούλες έφτασαν στο σημείο όπου είχε στηθεί ο “Φύλαξ” με τζιπ και φορτηγά, έδεσαν το άγαλμα με σχοινιά και το έριξαν κάτω.

Από την πτώση, όπως περιγράφει ο δήμαρχος, έσπασαν τα φτερά και άλλα μέρη του αγάλματος το οποίο έχει ουσιαστικά καταστραφεί.

Μέσα σε μερικά λεπτά οι βάνδαλοι είχαν ολοκληρώσει το έργο τους και αποχώρησαν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

Δείτε το ρεπορτάζ από το gazzeta.gr

Δεν άντεξε τον αέρα και τις… κατάρες ο Phylax
Δεν ξέρουμε αν φταίει ο αέρας ή οι κατάρες των ανθρώπων που πήγαν και τον ράντισαν με αγιασμό, το σίγουρο πάντως είναι πως ο Phylax δεν βρίσκεται στην θέση του, μιας και έχει πέσει από την κολόνα!

Τις προηγούμενες ημέρες το συγκεκριμένο γλυπτό στον Φλοίσβο, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, σε σημείο παλαιοημερολογίτες να κάνουν πορεία και να τον ραντίζουν με αγιασμό. Φυσικά αναφερόμαστε στον πασίγνωστο πλέον Phylax, ο οποίος δεν βρίσκεται από σήμερα το βράδυ πάνω στην κολόνα. Δεν ξέρουμε αν φταίει ο εξαιρετικά δυνατός αέρας ή οι κατάρες που έχει δεχθεί, το σίγουρο είναι πως δεν βρίσκεται στην θέση του, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν...

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες