Ήδη υπάρχει διαρροή όρων της συμφωνίας των κούρδων YPG και της συριακής κυβέρνησης για την έίσοδο του συριακού στρατού στην περιοχή αύριο Δευτέρα όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα κουρδικά μέσα όπως το Rudaw.

  1. Δημιουργείται ένα εφαλτήριο για μια συριακή στρατιωτική βάση, και αναλαμβάνει ο συριακός στρατός κάποια σημεία στα σύνορα στη γραμμή αντιπαράθεσης με τα τουρκικά  στρατευμάτα.
    2.Εφαρμογή no fly zone για τουρκικά κι άλλα αεροσκάφη  στον εναέριο χώρο της Afrin .
    3 – Η συμφωνία περιλαμβάνει μια κοινή εκστρατεία για τον έλεγχο της περιοχής της al-Bab και Jarablus υπό τον έλεγχο του Ευφράτη.
    4.Οι υπηρεσίες στο χώρο του Afrin, παραμένουν στην αυτοδιoίκηση του Afrin (σύμφωνα με τους νόμους της τοπικής αυτοδιοίκησης).
Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης….To RT αναφέρει τώρα ότι ένας κούρδος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι οι κούρδοι συμφώνησαν να μπεί ο συριακός στρατός στην πόλη του Afrin.Ο ίδιος δήλωσε ότι οι συριακές δυνάμεις θα μπορούσαν να μπουν στην πόλη σε 2 μέρες.Τα μίντια του YPG επιβεβαίωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν εδώ και κάποιες ημέρες και ότι τα 2 μέρη έκλεισαν συμφωνία για την ανάπτυξη κάποιων συριακων στρατιωτικών μονάδων στο Afrin αναφέρει τώρα το kurdistan24.
dimpenews.com