Τετάρτη 4 Απριλίου 2018


Τι ακριβώς συνέβη στον Έβρο με τους 2 στρατιωτικούς;

Το europost.gr είναι σε θέση να φέρει στο φως πληροφορίες από αξιόπιστες ανώτατες στρατιωτικές πηγές, για να απαντήσει σε ένα ερώτημα, που μέχρι σήμερα έχει μείνει αναπάντητο: Τι ακριβώς συνέβη στον Έβρο με τη σύλληψη των 2 στρατιωτικών; Γιατί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που έχει πρωτογενή πληροφόρηση απ’ ευθείας από στρατιωτικές πηγές, επιμένει να κάνει λόγο για «προσχεδιασμένη ενέργεια» και για συνεχιζόμενη «ομηρεία»;
Οι πηγές του europost.gr παρουσιάζουν την εξέλιξη των γεγονότων ως ακολούθως :
Αποτελεί πεποίθησή τους ότι το περιστατικό της σύλληψης των 2 στρατιωτικών δεν ήταν τυχαίο ούτε συμπτωματικό. Οι 2 στρατιωτικοί παγιδεύτηκαν με τρόπο καλά σχεδιασμένο, αφού πρώτα παρασύρθηκαν στο να παρεκκλίνουν από την πορεία τους μέσα στα Ελληνικά σύνορα και να βρεθούν για λίγα μέτρα εντός Τουρκικού εδάφους.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι 2 στρατιωτικοί έκαναν περιπολία «ρουτίνας», με σκοπό τον εντοπισμό ιχνών λαθρο-διακινητών στην ευρύτερη περιοχή. Κάτι που είναι εξαιρετικά συνηθισμένο.
Εκείνοι, που είχαν σχεδιάσει να τους παγιδεύσουν από την Τουρκική πλευρά, δημιούργησαν τα κατάλληλα ίχνη και τα κατηύθυναν με τέτοιο τρόπο, ώστε  όποιος τα ακολουθούσε, κάτω από τις επικρατούσες δύσκολες καιρικές συνθήκες, να είχε συντριπτικές πιθανότητες να οδηγηθεί άθελά του για λίγα μέτρα μέσα στο Τουρκικό έδαφος. Επρόκειτο περί καθαρής παγίδευσης, την οποία σχεδίασε και εξετέλεσε εντεταλμένη ομάδα στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων του Τουρκικού Στρατού. Η ομάδα αυτή είχε συντονιστεί από μέρες με κλιμάκιο των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, που είχε έρθει ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό στον Έβρο, δηλαδή για να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για τη σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.
Ο Ερντογάν είχε προσπαθήσει προηγουμένως, με τον διεμβολισμό  του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος, να πετύχει την βύθισή του και να συλλάβει ομήρους τους ναυαγούς, που θα περισυνέλεγε η Τουρκική ακταιωρός. Τότε όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχε σχεδιάσει η Τουρκική ηγεσία. Το σχέδιο χάλασε, γιατί δεν το άφησε να εξελιχθεί η αστραπιαία αντίδραση του Κυβερνήτη του Ελληνικού περιπολικού.
Αλλά ο Ερντογάν ήθελε οπωσδήποτε να έχει στα χέρια του Έλληνες Στρατιωτικούς, για να διαπραγματευτεί –όπως είχε υποστηρίξει πρώτο το europost.gr– την παράδοση των 8 Τούρκων Αξιωματικών από την Ελλάδα στην Τουρκία.
Με την πάροδο των ημερών και ενώ οι 2 Έλληνες Στρατιωτικοί κλείνουν σε λίγο 40 μέρες στις φυλακές της Ανδριανούπολης, ο εκβιασμός του Ερντογάν έχει γίνει πλέον προφανής και απροκάλυπτος. Και σε τελευταία ανάλυση το ομολογεί και ο ίδιος.
Το ερώτημα είναι γιατί δεν εκτιμήθηκε εγκαίρως από την Ελληνική πλευρά και δεν αξιολογήθηκε σωστά η βαθύτερη επιδίωξη του Ερντογάν και η προσπάθειά του να εκβιάσει την Ελλάδα με την αιχμαλωσία Ελλήνων στρατιωτικών.europost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες