Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Ο Άσαντ απέρριψε πρόσκληση της Ρωσίας να παραβρεθεί στην τριμερή της Άγκυρας λόγω τουρκικής εισβολής,κατοχής και επειδή η Τουρκία υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Σχετική ÎµÎ¹ÎºÏŒÎ½Î±Ο Πρόεδρος της Συρίας Bashar al Assad απέρριψε πρόσφατα  ρωσικό αίτημα- πρόσκληση να συμμετάσχει στην τριμερή σύνοδο κορυφής Ρωσσίας / Ιράν / Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.

Το μέσο  « Al-Ahbar » επικαλούμενο ρωσική πηγή υψηλού επιπέδου αναφέρει ότι η Ρωσία ήλπιζε ότι ο Assad θα συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής της Άγκυρας αλλά αρνήθηκε λόγω « τουρκικής κατοχής » και γιατί η Τουρκία  υποστηρίζει την « τρομοκρατία ». Η πηγή αναφέρει ότι ο σύριος πρόεδρος δικαιολογήθηκε στη Ρωσία επικαλούμενος πολλούς λόγους. Η εφημερίδα γράφει ότι ο Assad επικαλέστηκε μεταξύ άλλων « την υποστήριξη της Τουρκίας σε τρομοκρατικές ομάδες στο βόρειο τμήμα της Συρίας και τη συνεχιζόμενη εισβολή της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας και την κατοχή εδάφους της στο Afrin, όπως και την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας , την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας,  και τη συνεχιζόμενη κατοχή μέρους του εδάφους της. » Η πηγή ανέφερε ότι «η Συρία δεν είναι έτοιμη να συμφιλιωθεί με οποιαδήποτε κατάσταση επιθετικότητας, εφ ‘όσον η επίθεση συνεχίζεται να παραβιάζει την εθνική της κυριαρχία».tayyar / i24news.tv. 6.4.18
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες