Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Συρία: Μετά τους βομβαρδισμούς, εμφανίστηκε ο Άσαντ!

Συρία: Μετά τους βομβαρδισμούς, εμφανίστηκε ο Άσαντ! | Newsit.gr

Η Συρία δέχτηκε την αεροπορική επίθεση από ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία αλλά ο Μπασάρ αλ Άσαντ με κοστούμι, γραβάτα και χαρτοφύλακα «εμφανίστηκε» άνετος και χαλαρός, σαν να μην συμβαίνει τίποτα να… πηγαίνει στη «δουλειά».
Στο πλαίσιο του «πολέμου» της προπαγάνδας, η κυβέρνηση της Συρίας θέλησε να στείλει μήνυμα… ανθεκτικότητας. Άλλωστε, το 8 δευτερολέπτων βίντεο που ανέβασε στο λογαριασμό της συριακής προεδρίας στο twitter, συνοδεύεται από το εξής μήνυμα: «Το πρωί της ανθεκτικότητας» .

Ο Άσαντ, το κοστούμι και ο χαρτοφύλακας

Το video δείνχνει τον Σύρο πρόεδρο, κοστουμαρισμένο, «ατσαλάκωτο» και με έναν χαρτοφύλακα στα χέρια, να περπατά, μέρα και να μπαίνει σε ένα κτίριο. Η είσοδός του είναι μαρμάρινη. Περπατά ήρεμος. Σαν να μην έχει δεχτεί η χώρα του επίθεση. Σαν να μην είναι βυθισμένη εδώ και επτά χρόνια σε έναν εμφύλιο πόλεμο.
Άλλη μια μέρα στη δουλειά. Αυτό είναι το μήνυμα του Άσαντ. Ο οποίος, όπως λέγεται, από την Παρασκευή είχε ζητήσει καταφύγιο σε ρωσική βάση. Είναι άγνωστο αν το βίντεο είναι σημερινό. Αν δεν έχει τραβηχτεί σε ανύποπτη στιγμή και στο πλαίσιο της προπαγάνδας δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Ο Άσαντ δεν μιλάει. Απλά περπατάει. Ήρεμος. Χαλαρός. Είναι άλλωστε άλλη μια… μέρα στη δουλειά…
Δείτε το video

Η… αποθέωση του Άσαντ

Το πρακτορείο Associated Press μεταδίδει από τη Δαμασκό πως εκατοντάδες Σύροι συγκεντρώνονται σήμερα σε μεγάλες πλατείες της συριακής πρωτεύουσας κορνάροντας με τα αυτοκίνητά τους, κάνοντας με τα δάχτυλά τους το σήμα της νίκης και κρατώντας συριακές σημαίες για να δείξουν ότι αψηφούν τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία.
Φωτογραφία Reuters
Αμέσως μετά την επίθεση, εκατοντάδες κάτοικοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία των Ομεϊαδών στη συριακή πρωτεύουσα. Πολλοί κρατούσαν συριακές, ρωσικές και ιρανικές σημαίες. Μερικοί χειροκροτούσαν και χόρευαν, άλλοι οδηγούσαν τα αυτοκίνητά τους σε φάλαγγα κορνάροντας.
«Είμαστε οι άνθρωποί σου, Μπασάρ», φώναζαν.
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Η συριακή κρατική τηλεόραση έκανε απ’ ευθείας μετάδοση από την πλατεία, όπου υπήρχε μεγάλο πλήθος πολιτών μαζί με άνδρες με στολές. Ανάμεσα στο πλήθος ήταν ένας ηθοποιός, βουλευτές και άλλες προσωπικότητες, όπως μεταδίδει το Associated Press. «Καλημέρα αποφασιστικότητα», είπε ένας παρουσιαστής.
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
newsit 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες