H συριακή αεράμυνα χτύπησε ένα ισραηλινό μαχητικό με πύραυλο s-200 κι ενώ ήταν σ΄εξέλιξη αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ κατά συριακών θέσεων από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Τα ισραηλινά αεροσκάφη επιχείρησαν να πλήξουν την αεροπορική βάση Al Daba’a στα δυτικά της Χομς μια βάση που δεν χρησιμοποιείται. Σύριοι δημοσιογράφοι αναφέρουν πως εξαιρετική επιθετικότητα κατά στρατιωτικού αερολιμένα στην Κεντρική Συρία και η συριακή αεράμυνα απέτρεψε τους επιδρομείς.

Εκτοξεύθηκαν πύραυλοι κατά του αεροδρομίου. Το SANA μεταφέρει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στο αεροδρόμιο Al Daba’a. Kι ενώ όλες οι αναφορές μιλούν για ισραηλινά αεροσκάφη υπάρχουν πηγές που μιλούν για επίθεση από μαχητικά της διεθνούς συμμαχίας των ΗΠΑ.
To Πεντάγωνο αρνείται την εμπλοκή του ανάμειξη δυνάμεων του ή της διεθνούς συμμαχίας στο βομβαρδισμού  του αεροδρομίου Dabaa στη Homs.rt
Για 4 εχθρικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν κατά του αεροδρομίου μιλούν πηγές της αυτοαποκαλούμενης αντιπολίτευσης. Πηγή στρατιωτική αναφέρει ότι 1 πύραυλος στόχευσε μια αποθήκη άδεια  στην ευρύτερη περιοχή της Qatena στην Homs και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Για 2 εκρήξεις στην περίμετρο του αεροδρομίου κάνουν λόγο άλλες πηγές.

Είναι σίγουρα το Ισραήλ που χτύπησε αφού καταγράφηκαν πτήσεις μαχητικών του πάνω από Λίβανο λίγο πριν την ανακοίνωση των βομβαρδισμών..
Φωτογραφία από την περίμετρο του αεροδρομίου…

Τρία εχθρικά Ισραηλινά μαχητικά συμμετείχαν στην επίθεση σε ένα αεροδρόμιο στην κεντρική Συρία και έριξαν οκτώ πυραύλους, οι οποίοι καταρρίφθηκαν χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Τα ισραηλινά αεροσκάφη παραβίασαν τον λιβανέζικο εναέριο χώρο. Στρατός του Λιβάνου: 5 ισραηλινά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.
Για 25 νεκρούς σύριους στρατιώτες και συμμάχους τους κάνουν λόγο πηγές της λεγόμενης αντιπολίτευσης. « 6 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά του στρατιωτικού αεροδρομίου  Dabaa και των περιχώρων του στο δυτικό τομέα της επαρχίας Homs στοχεύοντας αποθήκες όπλων της λιβανέζικης  Hezbollah , » ανέφερε το syriahr σύμφωνα με AFP.

dimpenews.com