Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ Πολλοί Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν χθες στην επίθεση της ISIS κατά του σταθμού Τ3 στη Συρία.

αρχειο
Σύμφωνα με συριακές πηγές που επικαλούνται ξένοι δημοσιογράφοι πολλοί Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στην επίθεση  του Ισλαμικού Κράτους -Daesh κατά του σταθμού T3 στη
συριακή έρημο . Στην αιφνιδιαστική επίθεση που ουσιαστικά έγινε τα χαράματα της Τρίτης στις 5:15 π.μ  στην περιφέρεια του φράγματος Auared ΝΑ  του σταθμού Τ3 στην Badia Al-Tanf οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν οχήματα επανδρωμένα με πολυβόλα σε μια απόσταση 35 km από το φράγμα Auared και 10km από Badia al-Tanf . Σκοτώθηκαν επίσης 16 σύριοι στρατιώτες και άλλοι 14 τραυματίστηκαν. Οι στρατιώτες ήταν από την 18η Μονάδας και ήδη διακινείται λίστα με τα ονόματά των θυμάτων.
H ISIS με ανακοινωθέν της ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.
Το veteranstoday αναφέρει ότι στις 22 Μαίου η ISIS επιτέθηκε στις θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) κοντά στον αντλιοστάσιο Τ3, πλησίον της πόλης Palmyra, στην επαρχία Homs. Η επίθεση ξεκίνησε με την έκρηξη αυτοσχέδιου αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού προσαρμοσμένου σε παγιδευμένο όχημα αυτοκτονίας.. Στη συνέχεια, το πεζικό ISIS εισέβαλε στις θέσεις SAA. Ωστόσο, η προέλαση απωθήθηκε.
Πηγές προσκείμενες  σε πολιτοφυλακές  υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των σκοτωμένων στρατιωτών ήταν τουλάχιστον 30.
Αυτή ήταν πιθανώς η μεγαλύτερη επίθεση της ISIS σε κυβερνητικές θέσεις από την επίσημη ήττα της ISIS στην κοιλάδα του Ευφράτη. Οι μονάδες της ISIS στην έρημο Homs-Deir Ezzor εξακολουθούν να αποτελούν αξιοσημείωτη απειλή για την ασφάλεια.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες