Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Πάνω από 10 δισ. ευρώ...

...πόνταραν πέρυσι οι Έλληνες στον ηλεκτρονικό τζόγο...

Τελικά επιβεβαιώνεται στην πράξη το λεχθέν ότι στην οικονομική κρίση αυτά που συνήθως κυριαρχούν από αρκετούς πολίτες  είναι η διαρκής αναζήτηση ευκαιριών για εύκολο πλουτισμό είτε μέσω της παρανομίας είτε μέσω μέσω της...
τύχης (δηλαδή του τζόγου) που υπόσχεται σε όλους «περαστικά» στη φτώχεια και την κακοπέραση. 

Ετσι και στη χώρα μας, παρά την οικονομική κρίση, ο τζόγος εξακολουθεί να θέλγει εκατοντάδες χιλιάδες προσωρινών ή μονίμων παικτών, οι οποίοι επιδιώκουν την εύνοια της τύχης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), Ελληνες και αλλοδαποί παίκτες έπαιξαν πέρυσι 5,3 δισ. ευρώ στο νόμιμο διαδικτυακό στοίχημα, στο οποίο δραστηριοποιούνται με προσωρινές άδειες 24 εταιρείες στοιχηματισμού με τα μεικτά κέρδη τους να φτάνουν τα 280,6 εκατομμύρια ευρώ.  

Στην αγορά του διαδικτυακού στοιχηματισμού εμπλέκονται και χιλιάδες εταιρείες του εξωτερικού χωρίς όμως  άδεια, αρκετές από τις οποίες η ΕΕΕΠ, μετά τον εντοπισμό τους, τις έχει συμπεριλάβει σε «μαύρη» λίστα (2.700) μπλοκάροντας την πρόσβασή τους στη χώρα μας.

Μέσω το παράνομου στοιχηματισμού εκτιμάται ότι πέρυσι παίχτηκαν πάνω από 5 δισ. ευρώ στη χώρα μας, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό τζίρο του ηλεκτρονικού τζίρου (νόμιμου και παράνομου) σε πάνω από 10 δισ. ευρώ.

Οσον αφορά την επίγεια αγορά τυχερών παιγνίων (ΟΠΑΠ και Καζίνο) δηλώθηκε στην ΕΕΕΠ ότι παίχτηκαν 6 δισ. ευρώ με τα μεικτά κέρδη των εταιρειών να φτάνουν το 1,6 δισ. ευρώ...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες