Πολλές επιθέσεις κατά της αστυνομίας στη Ρωσική Δημοκρατία της Τσετσενίας αναφέρει το RT. Για 3 συνολικά επιθέσεις σε 1 ημέρα κάνουν λόγο τοπικά μέσα.

Μια 1η επίθεση εναντίον αστυνομικών έγινε αρχικά στο Grozny. Ο επιτιθέμενος που επιβαίνει σε όχημα  παρασύρει με υψηλή ταχύτητα τροχονόμο στην πλατεία Minutka. Λίγα λεπτά αργότερα θα πυροβοληθεί από αστυνομικούς μετά άγρια καταδίωξη.
Στο αυτοκίνητο, μαζί με τον επιτιθέμενο υπάρχει κι ένας έφηβος. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ο τρομοκράτης θα τον είχε για κάλυψη.
« Μια άλλη επίθεση εναντίον της αστυνομίας διεπράχθη στην Τσετσενία. Δύο κακοποιοί, οπλισμένοι με μαχαίρια, έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα στο Σάλι, κι επιτέθηκαν στην αστυνομία. Και οι δύο είχαν πυροβοληθεί επί τόπου « , ανέφερε η έκθεση.
Το τρίτο επεισόδιο έγινε όταν βομβιστής αυτοκτονίας, πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στον αστυνομικό σταθμό στα περίχωρα του Σάλι. Οι τρομοκράτες σκοτώθηκαν από αστυνομικούς. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τσετσενίας  Ramzan Kadyrov, μια σειρά επιθέσεων στόχευσαν την αστυνομία την 20 η Αυγούστου προκαλώντας πολλούς τραυματίες στις δυνάμεις της τάξης.  Οι δράστες ήταν επηρεασμένοι από την  Daesh δήλωσε.
Το σερί των επιθέσεων έγινε στις 2 ζώνες της Tchétchénie, στο ρωσικό Καύκασο και οι τρομοκράτες όλοι εξουδετερώθηκαν είπε ο Ramzan Kadyrov.
Ramzan Kadyrov, στο λογαριασμό του στο Telegram, είπε ότι αναμφίβολα αυτοί οι νέοι ενήργησαν υπό την επιρροή των μελών της  Daesh στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τα ρωσικά μέσα προηγουμένως μίλησαν για 3 επιθέσεις. Ο Ramzan Kadyrov, λέει ότι 2 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο Chali, ενώ «τροχονόμοι τραυματίστηκαν» στο Grozny.
‘Ολες οι απόπειρες εξουδετερώθηκαν όπως και οι δράστες  κι ένας από αυτούς ανατινάχθηκε αλλά επέζησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο », προσθέτει.
Εκτιμά ότι οι επιτιθέμενοι ήθελαν να κηλιδώσουν τη μουσουλμανική γιορτήAïd al-Adha που αρχίζει 21 Αυγούστου.
dimpenews.com