Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Το Συμβούλιο Εφετών απορρίπτει το πάγωμα της έρευνας για τη Novartis...

Να προχωρήσει η έρευνα για τη Novartis - όπως είχε προτείνει προ ημερών η εισαγγελέας Εφετών Ουρανία Σταθέα - αποφάνθηκε με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Οι...
εφέτες δεν έκαναν δεκτούς τους ισχυρισμούς που προβάλlουν στην αγωγή κακοδικίας που έχουν καταθέσει η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, και ο σύζυγός της, Λάζαρος Καρνέσης, γιατρός στο επάγγελμα.

Συγκεκριμένα η κ. Ράικου και ο σύζυγός της στρέφονται με την αγωγή τους κατά της νυν εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των δύο επίκουρων συναδέλφων της που διενεργούν την έρευνα για τη Novartis. 

Το ζεύγος εγκαλεί τους εισαγγελείς Διαφθοράς ως υπευθύνους για τις διαρροές περί εμπλοκής του κ. Καρνέση στην υπόθεση της Novartis, και ειδικά στο σκέλος που αφορά χρηματισμό γιατρών για την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων της φαρμακοβιομηχανίας. Τους ζητούν μάλιστα συνολική αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώΤο όλο ζήτημα έφτασε στο δικαστικό συμβούλιο έπειτα από ερώτημα της αντιπροέδρου του Συμβουλίου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας.

Η αντιπρόεδρος του ΣτΕ υπέβαλε ερώτημα στο συμβούλιο για το εάν η έρευνα για τη Novartis θα πρέπει να παγώσει ή όχι μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, όποτε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή του ζεύγους Ράϊκου - Καρνέση.

Το συμβούλιο με το βούλευμά του είπε «όχι» στο πάγωμα της έρευνας κάνοντας δεκτή την πρόταση της κ. Σταθέα η οποία είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως για το καλό της πολιτείας και της Δικαιοσύνης η έρευνα δεν θα πρέπει να παγώσει ούτε για μία στιγμή μέχρι το Μάρτιο του 2019 οπότε και έχει προσδιοριστεί η συζήτησή της. 

Ακόμη η κ. Σταθέα ανέφερε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μεροληψία εκ μέρους της κ. Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς και ούτε ευθύνονται οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας που αφορούν το σύζυγο της κ. Ράικου...

lawandorder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες