Τρίτη 7 Μαΐου 2019

13η σύνταξη και μειώσεις ΦΠΑ στο πακέτο παροχών του Τσίπρα – Όλα τα μέτρα

Μειώσεις στον ΦΠΑ και κατανομή 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους ανακοίνωσε από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας.
«Από εμάς ήταν προγραμματισμένη από καιρό και όχι έκτακτη η σημερινή Συνέντευξη Τύπου» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι«τώρα ήρθε η ώρα όσοι έβαλαν πλάτη στα δύσκολα να γευτούν τους καρπούς των κόπων τους»

«Πρέπει να παραδεχτούμε όλοι και πρώτος εγώ ότι υπάρχει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που σήκωσε μεγάλο βάρος τα χρόνια της κρίσης και ακόμα δεν έχει αισθανθεί τα αποτελέσματα της ανάκαμψης. Τώρα ήρθε η ώρα οι θυσίες του ελληνικού λαού να αρχίσουν να δικαιώνονται.» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
«Το πακέτο των φιλοαναπτυξιακών μέτρων που ανακοινώνουμε σήμερα θα συμβάλλει σε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας τα επόμενα τρία χρόνια» τόνισε και εξήγησε ότι το πλάνο χωρίζεται σε δύο μέρη: Αυτά που αφορούν το 2019 και θα νομοθετηθούν άμεσα και θα εφαρμοστούν άμεσα, καθώς και αυτά που θα εφαρμοστούν το 2020 και θα νομοθετηθούν αργότερα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2020. «Όλα τα μέτρα θα είναι μόνιμου χαρακτήρα», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας:
2019
  • Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση από 24% στο 13%.
  • Μετάταξη όλων των τροφίμων από το 24% στο 13%.
  • Μείωση ΦΠΑ στην Ενέργεια σε ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο από 13% στο 6%.
  • Κατανομή της «13ης σύνταξης» στο μισό της μηνιαίας σύνταξης.
2020
  • Κατάργηση από 1/1/2020 της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ και ριζική μείωσή της για μεγαλύτερα από αυτά.
  • Αύξηση του συντελεστή απόσβεσης επενδύσεων στο 150%, μέτρο που αφορά επενδύσεις εντός πενταετίας σε όλους τους κλάδους με στόχο την τόνωση των επενδύσεων.
  • Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων για νέους ως 25 ετών σε ποσοστό 80%. και σε ποσοστό 25% για νέους έως 29 ετών για συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.
  • Μείωση του μεσαίου συντελεστή του ΦΠΑ από 13% σε 11%. Σε αυτόν τον συντελεστή θα βρίσκονται ήδη η εστίαση, τα τρόφιμα, τα φαρμακευτικά προϊόντα, το νερό, η γεωργική παραγωγή κ.α.
  • Από 1/1 θεσπίζουμε φορολογικές μειώσεις για κατοίκους νησιών. Φορολογικός συντελεστής για μόνιμους κατοίκους νησιών μέχρι 3.100 κατοίκων, όπως ίσχυε πριν τα μνημονιακά χρόνια, μείωση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά με ως 1000 κατοίκους και μείωση του κόστους πετρελαίου θέρμανσης στις ορεινές περιοχές.
  • Μείωση φόρου συνεταιρισμών αγροτών στο 10% και έκπτωση 10% στο φορολογητέο τους εισόδημα.reader

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες