Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Βαρουφάκης «αδειάζει» Στάθη για την Κούνεβα...

Σε δημόσιο «άδειασμα» του σκιτσογράφου Στάθη, που είναι υποψήφιος με το κόμμα του, το ΜέΡΑ25, προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την πρωτοβουλία του Στάθη να...
επιτεθεί στην Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Σχολιάζοντας το ότι η Κούνεβα δεν συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν είχε προλάβει να πάρει την υπηκοότητα, ο Στάθης Σταυρόπουλος έγραψε στο twitter: «Πέντε χρόνια Ευρωβουλευτής των Ελλήνων στις Βρυξέλλες η κα #Κούνεβα, και όμως δεν καταδέχτηκε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Ούτε καν για το ονόρε».

Μάλιστα, σε άλλη ανάρτησή του, εξήγησε ότι κατά τη γνώμη του «το θέμα με την κυρία #Κουνεβα δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ούτε ταξικό, ούτε εθνικό, ούτε θεσμικό, αλλά θέμα ευγένειας. Θεμα αντιδώρου στο αίσθημα του λαού που την τίμησε, επιδεικνύοντας έτσι ο λαος έναν ωραίο διεθνισμό κι έναν βαθύ σεβασμό στο πρόσωπο της».

Ωστόσο, ο Γιάνης Βαρουφάκης «άδειασε» με... ταχύτητα τον γνωστό σκιτσογράφο, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής στην Γερμανία και αν εκλεγόταν, «δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει την γερμανική υπηκοότητα». «Δηλώνω ότι, αν είχα εκλεγεί ευρωβουλευτής στην Γερμανία, δεν θα ένιωθα καμία υποχρέωση να ζητήσω γερμανική υπηκοότητα. Μάλιστα, θα στηλίτευα οποιονδήποτε επιχειρηματολογούσε ότι είχα υποχρέωση να το κάνω. Εμείς, το ΜέΡΑ25-DiEM25 πασχίζουμε από την μέρα της ίδρυσής μας να διατρανώσουμε τον ευρωπαϊκό διεθνισμό, να κατεβάσουμε Γερμανό υποψήφιο ευρωβουλευτή στην Ελλάδα, Έλληνα στην Γερμανία, Ιταλό στην Γαλλία, κ.ο.κ.

Συνεπώς, η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν είχε καμία υποχρέωση να ζητήσει την ελληνική υπηκοότητα, ούτε καν ως ευγενική πράξη», ξεκαθάρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης....

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες