Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Πιάστηκε ντοπέ κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια...

«Βόμβα» στον ελληνικό αθλητισμό.

Σε μεγάλες περιπέτειες έχει μπει κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια αλλά...

και η ομοσπονδία του αθλήματός της μετά το αποτέλεσμα ελέγχου ντόπινγκ που υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια κορυφαίας διοργάνωσης στο εξωτερικό.


Ο έλεγχος έγινε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, σύμφωνα με το ethnos.gr, που διοργάνωνε και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του αθλήματος. Στις αρχές Αυγούστου η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έστειλε το αποτέλεσμα του ελέγχου στην αρμόδια ομοσπονδία, η οποία και ξεκίνησε έρευνα για το θέμα ενώ ζητήθηκε και η απολογία της αθλήτριας.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του πρώτου δείγματος, η αθλήτρια φέρεται να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας, η οποία έχει θεραπευτικές ιδιότητες και βρίσκεται σε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα. Ωστόσο, είναι μέσα στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών. Το θέμα περιπλέκεται, καθώς η συγκεκριμένη αθλήτρια ανέβηκε και στο βάθρο οπότε εάν τιμωρηθεί θα κινδυνεύσει να χάσει και την διάκρισή της.

H... αμαρτωλή ουσία
Πρόκειται για την ουσία κορτιζόνη και σύμφωνα με την απολογία της αθλήτριας ήταν σε φαρμακευτικό σκεύασμα το οποίο πήρε αναγκαστικά πριν τους αγώνες προκειμένου να ρίξει τον πυρετό και τον βαρύ βήχα που αντιμετώπισε. Μια ουσία δηλαδή που συναντάται σε αρκετά φάρμακα στο εμπόριο.

Η αθλήτρια μέσω της εμπλεκόμενης ομοσπονδίας απέστειλε την απολογία της, χωρίς να αρνείται πως έκανε χρήση φαρμάκου που περιείχε κορτιζόνη αλλά παρουσιάζει μία σειρά από στοιχεία που όπως υποστηρίζει αποδεικνύουν την αθωότητά της και πως δεν είχε καμία πρόθεση να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη ουσία για άλλους σκοπούς.

Ζητεί μάλιστα και την επιείκεια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί, ενώ είναι και σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Κίνδυνος βαριάς «καμπάνας»
Η απόφαση της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αναμένεται να εκδοθεί ίσως και μέσα στον Σεπτέμβριο και όλοι στο περιβάλλον της αθλήτριας ελπίζουν πως θα καταφέρουν να πείσουν για την αθωότητα της, διαφορετικά θα της αφαιρεθεί το μετάλλιο και θα μείνει εκτός διοργανώσεων μέχρι το καλοκαίρι του 2020...

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες