Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

H ΓΑΔΑ για την φωτογραφία άνδρα των ΜΑΤ που συνομιλεί με νεοναζί...

Εσωτερική έρευνα πραγματοποίησε η ΓΑΔΑ για μία φωτογραφία που...
 
απεικόνιζε αστυνομικό των ΜΑΤ που εκτελούσε υπηρεσία στα Εξάρχεια να συνομιλεί με έναν πολίτη ο οποίος φορά μπλούζα με στάμπα «Opposta Fazione».
Πρόκειται για ιταλική νεοναζί οργάνωση, καταδικασμένη για επιθέσεις ρατσιστικού μίσους στη γειτονική χώρα. Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα που διενέργησε η ΓΑΔΑ, ο πολίτης είναι διερχόμενος περαστικός που ρώτησε τον αστυνομικό για ένα κατάστημα της περιοχής.
Τη φωτογραφία ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο αρθρογράφος Γιάννης Μπαμπούλιας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ
«Με αφορμή δημοσιεύματα ιστοσελίδων και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με φωτογραφία που απεικονίζεται αστυνομικός της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής να συνομιλεί με ιδιώτη, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
«Από εσωτερική έρευνα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προέκυψε ότι ο ανωτέρω αστυνομικός, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, προσεγγίστηκε από διερχόμενο περαστικό, ο οποίος του ζήτησε πληροφορίες για κατάστημα της περιοχής και αφού του απάντησε αποχώρησε από το σημείο, τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται τόσο από τον εικονιζόμενο αστυνομικό, όσο και από έτερο αστυνομικό της ίδιας Υπηρεσίας»...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες