Το Peninsula House, είναι ένα καταφύγιο σε μια παράκτια πόλη κοντά στο Σάο Πάολο, το οποίο αποτελείται από μια στοίβα τριών αφηρημένων όγκων που έχουν τοποθετηθεί με ευαισθησία σε μια
απότομη πλαγιά με θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Η κατοικία χωρίζεται σε τρία μέρη: την ορθογώνια βάση, η οποία εδράζεται σε κολώνες στήριξης για ελάχιστη επίδραση στην τοπογραφία της περιοχής και στεγάζει τα υπνοδωμάτια της κατοικίας και τους ξενώνες, τον ανώτερο τριγωνικό όγκο, στον οποίο βρίσκεται το κυρίως υπνοδωμάτιο και προσφέρει ιδιωτικότητα αλλά και την καλύτερη θέα στον ωκεανό, και τέλος υπάρχει το διαφανές κενό μεταξύ των δύο τόμων, όπου βρίσκονται οι κοινοί χώροι διαβίωσης και προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στο γύρω τοπίο. Οι μπαλκονόπορτες του μεσαίου τόμου της κατοικίας ανοίγουν σε μια πανέμορφη βεράντα, δίπλα στην οποία υπάρχει μια τριγωνική πισίνα ακριβώς πάνω από τη θάλασσα.
Ο εσωτερικός σχεδιασμός θεωρήθηκε ότι πρέπει να είναι απλός όπως και η αρχιτεκτονική του κτιρίου. Τα έπιπλα που επιλέχθηκαν από τους διάσημους βραζιλιάνους αρχιτέκτονες ήταν κυρίως από ξύλο. Λίγα υλικά χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν την ήσυχη και ζεστή ατμόσφαιρα της κατοικίας, μεταξύ των οποίων το βραζιλιάνικο ξύλο freijó, το οποίο υπάρχει στα ταβάνια, τα πάνελ και τα κουφώματα.








Bernardes Arquitetura

per[etual