Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

«Νόμιμο δικαίωμα του Πάσσαρη να ζητήσει τη μεταφορά του»...

Τι λέει ο δικηγόρος του στο «Εκτός Γραμμής»...

Δεκαοχτώ χρόνια μετά τη φυλάκισή του Κώστα Πάσσαρη στη Ρουμανία, οι Αρχές του Βουκουρεστίου έστειλαν αίτημα για τη μεταφορά του στην Ελλάδα.

«Ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης εκτίει δις ισόβια στη...
Ρουμανία, ποινή η οποία ολοκληρώνεται το 2021, ίσως και νωρίτερα, μέσα στο 2020, υπό κάποιες προϋποθέσεις, γιατί έχει άριστη διαγωγή στις φυλακές και έχει κάποια credits, τα οποία μειώνουν τον χρόνο στη φυλακή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του, Ανδρέας Ταγαράκης, στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» με τους Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Σε κάθε περίπτωση, μετά από αίτημα του ιδίου και απόφαση του δικαστή της πόλης που είναι οι φυλακές, για πρώτη φορά, με απόφαση από τις 28 Οκτωβρίου του 2019, θεωρεί ότι συντρέχουν απόλυτα οι προϋποθέσεις προς το πρόσωπό του, δηλαδή ότι η διαγωγή του είναι άριστη, ότι δεν έχει επιδείξει κάποιο πειθαρχικό ή άλλο παράπτωμα και ότι η μεταφορά του, ως έχει νόμιμο δικαίωμα, είναι δυνατή».

«Είτε εκεί ολοκληρώσει την ποινή του και μετά έρθει στην Ελλάδα και εκτίσει τις εδώ επιληφθείσες ποινές, είτε έρθει τώρα και ολοκληρώσει την έκτιση των εκεί ποινών και μετά των εδώ, είναι το ίδιο πράγμα. Η διαφορά είναι χρονική. Δηλαδή είτε θα έρθει σε ένα, ενάμιση χρόνο, είτε θα έρθει τώρα», πρόσθεσε.

Για τον λόγο που θέλει να έρθει στην Ελλάδα: «Είναι Έλληνας πολίτης και είναι λογικό να θέλει να έρθει στη χώρα του. Έχει συγγενικούς δεσμούς, έχει τον πνευματικό του εδώ. Είναι πιο δύσκολο εκεί, παρά εδώ και για ανθρωπιστικούς λόγους»

Για το τι λέει από την πλευρά του: «Το παράπονό του είναι ότι από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε, όπως έχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε κρατούμενος, να δικαστεί και να είναι παρών ενώπιον του φυσικού του δικαστή. Αυτό που ήθελε ο ίδιος ήταν να δει τις οικογένειες να τους ζητήσει συγγνώμη, να αναλάβει τις ευθύνες του, αυτά όλα τα ζήτησε, απλά τα ζητάει μέσω εμού διότι δεν έχει τη δυνατότητα να εμφανιστεί».

Για το αν όντως έχει μετανιώσει: «Η εικόνα μου είναι ότι σε μένα και δεν θα είχε λόγο να πει διαφοροποιημένη την πραγματικότητα. Εγώ βλέπω έναν διαφορετικό κρατούμενο και ένας από τους λόγους που αποδέχτηκα να τον αναλάβω ήταν αυτός. Είναι εξαιρετικά σπάνιο ένας κακοποιός αυτού του βεληνεκούς να έχει τόσο μεγάλη μεταστροφή. Είναι σπάνιο και στα παγκόσμια χρονικά»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες