Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες της Γερμανίας σε δημόσιους χώρους!


Screenshot_20200407-022722_GalleryΤο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δημοσίευσε τη Δευτέρα  ότι έλαβε γνώση   κυβερνητικού εγγράφου της Γερμανίας  στο οποίο  καταγράφονται  τα βήματα για τη σταδιακή επιστροφή στην
κανονική ζωή μετά την ολοκλήρωση του lockdown.
Το κυβερνητικό έγγραφο που είδε το Reuters τη Δευτέρα αναφέρεται και στα που θα ισχύσουν κατά την περίοδο προσαρμογής στην κανονικότητα.  Αυτά, θα θα περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρηση μάσκας , συγκεκριμενα όρια και συνθηκες συγκέντρωση του πληθυσμού καθώς  και την ταχεία ανίχνευση της αλυσίδας που δημιουργεί μια νέα εστία  λοίμωξης.
Το σχέδιο  δράσης της Γερμανικής κυβέρνησης προβλέπει  την ανίχνευση και παρακολούθηση  του 80% των ατόμων με τα οποία ήρθε σε επαφή ένα κρούσμα Κορονοϊού,  εντός 24 ωρών από τη διάγνωσή του.
Οι μολυσμένοι και εκείνοι με τους οποίους ήρθαν επαφή θα μπαίνουν  σε καραντίνα, είτε στα σπίτια τους  είτε σε ξενοδοχεία.
Στο ίδιο έγγραφο,  αναφέρεται η εκτίμηση  ότι η πανδημία θα διαρκέσει μέχρι το 2021.
Τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν πάλι , καθώς και τα σχολεία σε επιλεγμένες περιοχές, αλλά με την συνεχόμενη  τήρηση  των αυστηρών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Οι αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα θα χαλαρώσουν, αλλά θα συνεχισθεί η απαγόρευση για όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις  καθώς και τα ιδιωτικά μέρη αναψυχής ή κέντρα .
Μόλις οι προστατευτικές μάσκες θα είναι διαθέσιμες σε αριθμό που να ανταποκρίνεται στον πληθυσμό,  η χρήση τους θα καταστεί υποχρεωτική για όλους τους πολίτες που θα εξυπηρετούνται σε δημόσια κτίρια ή υπηρεσίες, σε μέσα μαζικής μεταφοράς  και σε εργοστάσια ή άλλες μεγάλες μονάδες παραγωγής.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες