Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Παραίτηση Θεοχάρη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ...

Tα δύο σοβαρά λάθη των τελευταίων ημερών από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας με έντονους τόνους «να πάει σπίτι του μετά το μπάχαλο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση της διπλωματικής «γκάφας» του υπουργείου Τουρισμού, καθώς ο...


τρόπος με τον οποίο δημοσιοποιήθηκαν οι 29 χώρες από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται αεροπορικές πτήσεις φέρονται να προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της Ιταλίας, αλλά και χωρών όπως της Γαλλίας και του Λουξεμβούργου.

Το πρόβλημα διαπιστώνεται στο γεγονός πως ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης έδωσε στη δημοσιότητα μία λίστα με τις χώρες από τις οποίες θα γίνονται δεκτοί επισκέπτες, και όχι τα αεροδρόμια από τα οποία η χώρα μας θα δέχεται πτήσεις. Αποτέλεσμα της παρωχημένης αυτής ανακοίνωσης, ήταν οι έντονες αντιδράσεις κυβερνήσεων, που διαμαρτύρονται πως στιγματίζονται ως επικίνδυνες λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Εστίας», η δημοσίευση της παραπάνω λίστας προκάλεσε τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας και προφορικά διαβήματα πρέσβεων και υπουργών Εξωτερικών, τόσο με αποδέκτες το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το υπουργείο Εξωτερικών. Άπαντες, με προεξέχοντες τους Ιταλούς, φέρονται να εξέλαβαν την ενέργεια αυτή ως «χτύπημα κάτω από το τραπέζι».

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό τo επεισόδιο είναι το δεύτερο που θίγει την αξιοπιστία και τους σχεδιασμούς του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργού Θεοχάρη και του υφυπουργού Κόνσολα, καθώς την περασμένη Παρασκευή οι δύο άνδρες προκάλεσαν αλαλούμ με το περιβόητο «σχέδιο ανοίγματος του τουρισμού». Συγκεκριμένα, ενώ ο Χ. Θεοχάρης έχει αναφερθεί σε διαβαθμίσεις επικινδυνότητας των νησιών, ο υφυπουργός του, όχι μόνο τον άδειασε, αλλά του επιτίθεται εμμέσως, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνους και ανεύθυνους» που κάνουν τέτοιες προτάσεις, καθώς και για τον «παραλογισμό» ενός τέτοιου διαχωρισμού.

«Μετά το πρωτοφανές φιάσκο της περασμένης εβδομάδας, όταν Υπουργός και Υφυπουργός Τουρισμού αλληλοκαρφώνονταν δημοσίως για την γκάφα με τις ζώνες επικινδυνότητας των νησιών και τις καθυστερήσεις με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα να διασύρει τη χώρας μας και να υποβαθμίζει το τουριστικό μας προϊόν» υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Τη μία μέρα το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει κατάλογο με 29 χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα και την αμέσως επόμενη αναρτά κατάλογο του ΥΠΕΞ με διαφορετικό περιεχόμενο, που περιλαμβάνει ακόμα και αεροδρόμια υψηλού κινδύνου σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA). Ξεχνώντας φυσικά και στις δύο περιπτώσεις τις αρχικές του δεσμεύσεις για διαγνωστικά τεστ.

Η αντιφατικότητα, η ασυνεννοησία και η αδυναμία συνεργασίας των υπουργείων προκαλεί σοβαρό πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό. Επιπρόσθετα, όμως, προκαλεί ένταση και προβλήματα ακόμα και στις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με φιλικές χώρες.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μετά από αυτό το μπάχαλο να στείλει τον κ. Θεοχάρη σπίτι του.

Η κρίσιμη συγκυρία δεν συγχωρεί λάθη που βλάπτουν το διεθνές κύρος της χώρας μας, τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.»...

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες