Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Ο μεγαλύτερος απατεώνας της Βρετανίας αποκαλύπτει πως… ξέφευγε για 6 χρόνια και έβγαλε 33.000.000€!


Είχε αφαιρέσει τρία δόντια για να μη μπορεί να τον ταυτοποιηθεί από την... οδοντοστοιχία του!


Πώς απέκτησε τον τίτλο του «μεγαλύτερου απατεώνα της Βρετανίας» περιγράφει γλαφυρά στο

«φρέσκο» βιβλίο του ο 46χρονος Τόνι Σέιλς από το Γκρίνουιτς. Αποκαλύπτει πώς έκανε απάτες συνολικής αξίας 33.000.000 ευρώ και πώς κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη για έξι χρόνια, βγάζοντας τρία δόντια του.

Από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου «The Big Con», σύμφωνα με το περιοδικό «Femail» της «Daily Mail», ο Σέιλς υποστηρίζει ότι στράφηκε στις απάτες από μικρός, εξαιτίας του πατέρα του που κακοποιούσε σωματικά και σεξουαλικά τη μητέρα του.

Ξεκίνησε με μικροκλοπές, αλλά στα 20 του κατέληξε στη φυλακή για έναν χρόνο, όταν πυροβόλησε πορτιέρη μπαρ διότι του μίλησε υποτιμητικά. Ακόμη και στο κελί -κατά την πρώτη από τις τρεις «θητείες» του σε σωφρονιστικά ιδρύματα- έβγαζε χρήματα πουλώντας τα ούρα του σε κρατουμένους, για να τα χρησιμοποιήσουν στα τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών.

Όταν αποφυλακίστηκε, ανέβασε τον πήχη της εγκληματικής του δράσης. Έκλεβε ρολόγια Rolex, διαμάντια, πανάκριβα αυτοκίνητα, όπως Bentley, Jaguars Range Rover, Mercedes και πολυτελή γιοτ.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης του είναι ότι έκλεψε γιοτ Sunbeam αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ καλλιεργώντας «προφίλ βαθύπλουτου» και εμφανιζόταν στην εταιρία καλοντυμένος. Στη συνέχεια το έριξε στις διαδικτυακές απάτες, όπως η πώληση πλαστών δανείων. Συνήθως «έκλεβε» την ταυτότητα άλλων, όπως έκανε όταν χρησιμοποίησε τα στοιχεία του νεκρού πατέρα μιας γυναίκας.

Όταν ο κλοιός της αστυνομίας άρχισε να σφίγγει γύρω του, αποφάσισε να εξαφανιστεί. Αφού έβγαλε τρία δόντια του, για να μην μπορεί η αστυνομία να τον ταυτοποιήσει από την οδοντοστοιχία του, πήγε να μείνει σε σπίτι με έξι κρεβατοκάμαρες στο Μπέντλεϊ, μαζί με τη σύζυγό του Λιν και τα τέσσερα παιδιά τους. Απέφυγε τη σύλληψη επί έξι χρόνια, μέχρι που τον αναγνώρισαν δύο αστυνομικοί σε βενζινάδικο. Καταδικάστηκε μόνο σε 12 μήνες φυλάκιση για χρήση πλαστού διαβατηρίου.

Ισχυρίζεται ότι αποφάσισε να αλλάξει ζωή λίγο προτού σαρανταρίσει, όταν ο 10χρονος γιος του που τον επισκέφτηκε στη φυλακή έβαλε τα κλάματα. Τώρα εργάζεται ως σύμβουλος μεγάλων εταιριών για τη διαδικτυακή ασφάλεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες