Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Έπεσε η αυλαία στην δίκη για την ληστεία 550.000 ευρώ σε βάρος του δημάρχου Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη. Ένοχοι όπως πρωτόδικα, αλλά με μειωμένες ποινές, ο αστυνομικός - εγκέφαλος και ο Αλβανός συνεργός του. Από την διαδικασία "άνοιξαν" 2 νέες δικογραφίες.


Του Άρη Σπίνου edolio5

Ένοχοι για τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί και πρωτόδικα κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας οι δύο κατηγορούμενοι για την ληστεία εις βάρος του Νικήτα Αρετάκη και η απόφαση της δίκης που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο ανακοινώθηκε.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο ως αυτουργό της ληστείας και υπαίτιο σωματικής βλάβης τον Αλβανό υπήκοο και ένοχο ως ηθικό αυτουργό τον αστυνομικό.Για τον μεν Αλβανό, στον οποίο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, το Δικαστήριο αποφάσισε ποινή κάθειρξης 12 ετών και 6 μηνών ενώ για τον αστυνομικό , το Δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και μείωσε την ποινή στα 8 χρόνια κάθειρξης.


Σημειώνεται πως οι παραπάνω ποινές προβλέπονται με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα που ισχύει από τον Ιούνιο του 2019.Αξίζει να σημειώσουμε πως μετά από πρόταση του Εισαγγελέα και ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου, αντίγραφο της δικογραφίας και της απόφασης διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Ζακύνθου για την εξέταση της καταγγελίας που έγινε από τον κ. Αρετάκη για χρηματισμό αστυνομικών ως αντάλλαγμα ολοκλήρωσης έρευνας που αφορούσε παλιότερη κλοπή εις βάρος του.

Αντίγραφο της δικογραφίας και της απόφασης θα διαβιβαστεί και στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ως κατά τόπο αρμόδιο για τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία της γυναίκας που κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση.

Θυμίζουμε πως η αλβανίδα υπήκοος που κρατείται στον Κορυδαλλό κατέθεσε κατά τη διάρκεια της δίκης πως την επισκέφτηκαν δικηγόροι των κατηγορουμένων ζητώντας της να αλλάξει την κατάθεση της υπέρ τους.

Σχετικό ρεπορτάζ

Ως εγκέφαλος έχει καταδικαστεί με 20 χρόνια κάθειρξη αστυνομικός! Συνεχίστηκε η δίκη στο εφετείο για την ληστεία των 500.000 χιλιάδων ευρώ σε βάρος του δημάρχου της Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες