Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Πολιτική κόντρα στην Ισπανία για τη συμφωνία με την Τουρκία


Ένθερμος υποστηρικτής της Τουρκίας και της ευρωπαϊκής της προοπτικής ο Πέδρο Σάντσεθ

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην Ισπανία για τη συμφωνία του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, Πάμπλο Κασάδο, τάχθηκε στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου τονίζοντας ότι το κόμμα του στηρίζει την εδαφική τους ακεραιότητα.

«Μετά το ταξίδι του Σάντσεθ στην Τουρκία, εμείς στο Λαϊκό Κόμμα (PP) επαναλαμβάνουμε ότι

υπερασπιζόμαστε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου ως μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κοινή πολιτική ασφάλειας και μετανάστευσης στις διεθνείς μας σχέσεις», τόνισε ο Πάμπλο Κασάδο.

Να σημειωθεί ότι ο ένθερμος υποστηρικτής της Τουρκίας, Πέδρο Σάντσεθ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ερντογάν μετά την υπογραφή των έξι συμφωνιών, δήλωσε πως η Ισπανία θέλει την Τουρκία μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι «η Τουρκία δεν είναι απλώς γείτονας, είναι κοινός σύμμαχος της ΕΕ»!

Βέβαια ο Ισπανός πρωθυπουργός δεν την έχει γείτονα για να αντιληφθεί τι είναι η Τουρκία και ο Ερντογάν!

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"...γείτονας η Τουρκία" θενιόρ Σαντσεθ; Της έδωσες το δικαίωμα να ξεκινήσει εκστρατεία για την κατάληψη των Βαλεαρίδων σου. Και των -αυτόνομων-Καναρίων νήσων, υπό ισπανική διοίκηση. Ευτυχέστερα θα είναι και τα καναρίνια υπό τουρκική κατοχή. Γιατί όχι να μη διεκδικήσει και την... προστασία της Καταλονίας; όλο και κάποιους Τούρκους θα εφεύρει εκεί. "...κοινός σύμμαχος της Ε.Ε."; Κενός σύμμαχος, γεμάτος όμως με απαιτήσεις και απειλές. Δεν τα φοβάται αυτά ο θενιόρ Σαντσεθ, στην αγορά των 85 εκατομμυρίων προσβλέπει. Ή, και, με Τούρκους κονκισταδόρες, σκέπτεται να αναβιώσει την αποικιοκρατική "Σάντα Εσπάνα". Και οι Τούρκοι- κατά το πάγιο δόγμα τους- την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Εμείς; Άμεσο καθολικό μποϋκοτάζ στα ισπανικά προϊόντα. Καν-εις Έλληνας τουρίστας στην Ισπανία, ούτε για χορεύτριες του φλαμέγκο.
Κ. Γεωργακόπουλος.

απο 11-01-09

Συνεργάτες