Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Σκυλακάκης-Δράση>Ηρθα να προσφέρω κι όχι να αντιπαρατεθώ



Συνεχίζονται οι εργασίες του Συνεδρίου της Δράσης με την επικύρωση της απόφασης του προηγούμενου συνεδρίου  για εκλογή νέου Προέδρου  από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που θα αναδειχθούν μετά από την ψηφοφορία της Κυριακής.

Προηγήθηκε σχετική αναστάτωση όταν ομάδα των συνέδρων κατέθεσε τροπολογία προκειμένου ο νέος Πρόεδρος να μην εκλεγεί από την Κ.Ε αλλά από το Συνέδριο. Παρότι, τελικώς η τροπολογία αποσύρθηκε, προκάλεσε ένταση ανάμεσα στα μέλη, τα οποία  grosso modo διακρίθηκαν στα πριν από την διεύρυνση της Δράσης,, μέλη και σε όσους προστέθηκαν μετά την προσχώρηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Θεόδωρου Σκυλακάκη και πρώην μελών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, στους κόλπους του κόμματος. Η παλιά «φρουρά» του στενού πυρήνα Δρασιτών φάνηκε πως δεν είχε διάθεση να παραχωρήσει ασμένως την Προεδρία στον Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος διαφαίνεται ως  ο επικρατέστερος να αναλάβει την ηγεσία της Δράσης και να  οδηγήσει το κόμμα στις Ευρωεκλογές και τις Εθνικές εκλογές.
Την τεταμένη ατμόσφαιρα που προκλήθηκε με την κατάθεση της τροπολογίας αποκλιμάκωσε με παρέμβασή του ο Στέφανος Μάνος ο οποίος ζήτησε να παραμείνουν «τα πράγματα ως έχουν» και να μην προχωρήσει η συζήτηση για έκτακτες αλλαγές. Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του ο πρώην Πρόεδρος της Δράσης, εμφανώς ενοχλημένος από τις διασπαστικές συζητήσεις με αφορμή την τροπολογία για την άναδειξη του Προέδρου,  που κινδύνευαν να δυναμιτίσουν την ενότητα του Συνεδρίου, έλαβε το λόγο, επισημαίνοντας: «Μεταξύ μας υπάρχει εμπιστοσύνη. Εάν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη να τα διαλύσουμε όλα τώρα. Εκτός από εμπιστοσύνη πρέπει να υπάρχει και σεβασμός» είπε , ζητώντας από τους Συνέδρους: « Αφήστε τα πράγματα όπως τα έχουμε βάλει και διαλέξτε τους καλύτερους από εμάς. Να έχουν τα μυαλά τους, να είναι έντιμοι και να έχουν διάθεση να προσφέρουν». Κατέληξε μάλιστα εκτιμώντας πως : «τότε σας βεβαιώνω και πως στην Ευρωβουλή θα μπούμε και στην Βουλή».

Σκυλακάκης: « Ήρθα να προσφέρω, όχι να αντιπαρατεθώ».

Τα οξυμμένα πνεύματα επιχείρησε να εξομαλύνει και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ανέφερε: « Το κλειδί είναι να φέρνεις αποτελέσματα μέσα στους κανόνες.  Εγώ θέλω να συνεισφέρω όπως μπορώ. Δεν θέλω να το κάνω σε αντιπαράθεση με κανέναν». Αναφορικά με τις αιχμές που ακούστηκαν για την εγγραφή στη Δράση νέων μελών πολιτικά  προσκείμενων στον ίδιο, απάντησε ευθέως: « Δεν είναι εύκολο να φέρνεις τους φίλους σου σε ένα κόμμα. Έκανα προσπάθεια να φέρω κόσμο και ήταν και προσωπικοί οι λόγοι. Η πολιτική είναι βαθειά προσωπική υπόθεση, ζήτημα βαθειά και προσωπικών σχέσεων. Βάλτε την επιτυχία ως κριτήριο για το νέο εγχείρημα. Έχω ζήσει πολλές αποτυχίες και δεν αντέχω άλλη μία».


Πηγή:www.capital.gr

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες