Τρίτη 8 Μαρτίου 2016



fwtovoltaika parka 7-3-2016Ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απάτη σε βάρος έξι ατόμων - μεταξύ των οποίων ένας υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης - για την εμπλοκή τους σε  «κομπίνα» με επιδοτήσεις για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων...

Η υπόθεση διερευνήθηκε με αφομρή την καταγγελία οκτώ μικροεπενδυτών στους οποίους οι εμπλεκόμενοι φέρονται ότι «πουλούσαν» επιδοτήσεις για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων. Η ζημιά από τις πράξεις των εμπλεκομένων φέρεται ότι υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ. 
Όπως έγινε γνωστό, η ποινική δίωξη για το αδίκημα της απάτης σε βαθμό ακουργήματος στρέφεται κατά ενός υπαλλήλου  του υπουργείου Ανάπτυξης, ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία, άλλων τεσσάρων ατόμων, τρεις εκ των οποίων εμφανίζονταν ως ελεγκτές του ίδιου υπουργείου και ένας ως τραπεζικός υπάλληλος καθώς και σε βάρος μίας γυναίκας ή οποία φαίνεται ότι συνεργαζόταν με κατασκευαστική εταιρεία. 
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε πριν  από μία 5ετία, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας δεκάδες καταγγελίες υποψήφιων επενδυτών από διάφορες περιοχές της χώρας. Όλοι κατήγγειλαν ότι είχαν πέσει θύματα απάτης από επιτήδειους που παρουσιάζονταν ως δήθεν ειδήμονες στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων. Κερδίζοντας - ως προς την φερεγγυότητά τους - την εμπιστοσύνη των ανυποψίαστων πολιτών, οι φερόμενοι ως δράστες τούς έπειθαν ότι έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν τις επενδύσεις τους στον αναπτυξιακό νόμο, ώστε αυτές να επιδοτηθούν.
Στη συνέχεια - πάντα κατά τις καταγγελίες -  οι δράστες εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά που υποτίθεται ότι αντιστοιχούσαν στην αμοιβή τους και σε διάφορα έξοδα που δήθεν θα έκαναν.
Ήδη, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης με βούλευμα που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάιο, παρέπεμψε σε δίκη για την ίδια υπόθεση οκτώ άτομα, κάποια από τα οποία είναι κοινά με τη δίωξη που παρήγγειλε τώρα ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός. Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης. Το εν λόγω βούλευμα αφορά τουλάχιστον σαράντα θύματα και η ζημιά από την απάτη προσεγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ. Εκτός από υποσχέσεις για επιδοτήσεις σχετικά με φωτοβολταϊκά πάρκα, το συγκεκριμένο βούλευμα περιλαμβάνει ανάλογες υποσχέσεις για την ανάπτυξη και λειτουργία εκτροφείων σαλιγκαριών
  directNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες