Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016


Μηχανική βλάβη σε ελληνικό τανκερ έκλεισε τον Βόσπορο

New_Hellas_tanker
Το στενό του Βοσπόρου ήταν κλειστό για την κυκλοφορία πλοίων το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς το Ελληνικό τάνκερ New Hellas παρουσίασε ένα πρόβλημα στον κινητήρα γύρω από την περιοχή Uskudar.

Πιο συγκεκριμένα, το κανάλι έκλεισε περίπου στις 17:00 τοπική ώρα, όταν το κατασκευής 2001 πλοίο υπέστη τη μηχανική βλάβη κατά τη μετακίνηση του προς τα βόρεια.
Οι αρχές απέστειλαν ένα παράκτιο ρυμουλκό ασφαλείας για να βοηθήσει και να συνοδεύσει το δεξαμενόπλοιο.
Το New Hellas, που διαχειρίζεται από την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία New Shipping Limited, ήταν σε θέση να ολοκληρώσει τη διαμετακόμιση του το απόγευμα της ίδιας μέρας και η κίνηση στο Βόσπορο συνεχίστηκε κανονικά στις 19:30.
Το πλοίο αγκυροβόλησε στο αγκυροβόλιο Sile στη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα επισκευαστεί και θα επιθεωρηθεί. Οι τοπικές αρχές διέταξαν ειδική έρευνα μετά από τις εργασίες επισκευής. Κατά τη διάρκεια του ατυχήματος δεν υπήρξαν τραυματίες και καμία ρύπανση των υδάτων.
Το Aframax tanker New Hellas (IMO: 9221891) έχει συνολικό μήκος 248 μέτρα και μέγιστο βύθισμα 12,00 μ. Το νεκρό φορτίο του πλοίου είναι 105.815 DWT και η ολική χωρητικότητα 59.827 grt. Το πλοίο κατασκευάστηκε από την νοτιοκορεάτικη Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering για την ελληνική εταιρεία Polembros Shipping.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του AIS από την MarineTraffic, το πλοίο ήταν καθ ‘οδόν από το ιταλικό λιμάνι του Milazzo προς τα Δαρδανέλλια πριν από το περιστατικό.e-nautilia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες