Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Απόπειρα δολοφονίας κατά του εκπροσώπου τύπου του Στρατιωτικού Συμβουλίου των SDF στο Manbij.

Aπόπειρα δολοφονίας κατά του εκπροσώπου τύπου του Στρατιωτικού Συμβουλίου του Manbij, του Shervan Darwish.Τραυματίστηκε από sniper με 2 σφαίρες και νοσηλεύεται. Πυροβολήθηκε ενώ ήταν στο αυτοκίνητό του. Είχε επαφές με την αμερικανική δύναμη κατοχής που εδρεύει εκεί. Αναφέρθηκε ότι την απόπειρα εναντίον του έκανε η Harakat al-Qiyam.

Manbij
Το Στρατιωτικό Συμβούλιο του Manbij είναι μια δύναμη του κουρδικού SDF. O  Shervan Darwish είναι ένα από τα πρόσωπα τα πιο σημαντικά του SDF. Το συριακό  Manbij αποτελεί το βασικότερο επόμενο στόχο της τουρκικής εισβολής. Εκεί εδρεύουν αμερικανοί στρατιωτικοί και γίνονται συνομιλίες αμερικανοτουρκικές για να πάρουν την έγκριση των ΗΠΑ οι τούρκοι να προχωρήσουν.
Δεκάδες αμερικανοί στρατιώτες είναι στην περιφέρεια της πόλης με δυνάμεις συμπληρωματικές που αναπτύχθηκαν την τελευταία χρονιά. Την Πέμπτη ο αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ ο William Roebuck κι ο ανώτερος στρατιωτικός των ΗΠΑ James B. Jarrard, που διευθύνει τη διεθνή συμμαχία επισκέφθηκαν το πολιτικό συμβούλιο του Manbij.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες