Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο...

...στο Πακιστάν...

Ένοπλή επίθεση στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Pearl Continental» στην πόλη του νότιου Πακιστάν Γκουαντάρ, στην επαρχία Μπαλουχιστάν.

O πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι...
τουλάχιστον τρεις ένοπλοι σκότωσαν φρουρό στην είσοδο του ξενοδοχείου και μπήκαν μέσα.

Δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή και έχουν περιορίσει τους δράστες σε μια σκάλα που οδηγεί στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, ενώ ελικόπτερα πετούν από πάνω του.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουχιστάν, η ένοπλη οργάνωση που μάχεται για μεγαλύτερη αυτονομία στην περιοχή Μπαλουχιστάν του νοτιοδυτικού Πακιστάν.

Η αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων Pearl-Continental είναι η μεγαλύτερη στη χώρα. Εκτός από την Γκουαντάρ ξενοδοχεία της υπάρχουν στη Λαχόρη, στο Καράτσι, στην Πεσαβάρ και σε άλλες πόλεις. Το ξενοδοχείο στο Καράτσι έχει φιλοξενήσει πολλές διασημότητες, ανάμεσά τους τον Νέλσον Μαντέλα και τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Το σημερινό περιστατικό ακολουθεί τη βομβιστική επίθεση αυτή την εβδομάδα που είχε στόχο αστυνομικούς έξω από μεγάλο τέμενος των Σούφι στη Λαχόρη στο βόρειο Πακιστάν, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό σε περισσότερους από δέκα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες