Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Μαρία Φιλοπούλου: Μπαίνουμε μπροστά, σ’ έναν κρίσιμο αγώνα για το μέλλον της Πάτρας


Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πάτρας, με το συνδυασμό του Νίκου Νικολόπουλου, "Νέα Πάτρα" είναι σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, η γνωστή επιχειρηματίας, ναυτιλιακή πράκτορας Μαρία Φιλοπούλου.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε
στο patranews.gr, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους, αποφάσισε να μπει στον στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών και το όραμά της, για μια σύγχρονη Πάτρα.
ΕΡ: Κυρία Φιλοπούλου, κατέρχεστε υποψήφια δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Νέα Πάτρα» με επικεφαλής Δήμαρχο τον Νίκο Νικολόπουλο. Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;
Μην περιμένετε κάποιον βαρύγδουπο λόγο. Πολύ απλά, βρίσκομαι στην αγορά και μέσα στην κοινωνία επί δεκαετίες. Νοιώθω, δηλαδή και είμαι ενεργός πολίτης. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να εξηγήσει τη συμμετοχή μου στον συνδυασμό της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ», όταν κιόλας ηγείται αυτής της προσπάθειας ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είναι αποδεδειγμένα ο πιο ικανός πολιτικός της πόλης και έχει μπει μπροστάρης σ’ έναν κρίσιμο αγώνα για το μέλλον της Πάτρας
ΕΡ: Θεωρείτε  ότι ο Δήμος της Πάτρας μπορεί να διαδραματίσει σοβαρό ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, παράλληλα με τον διαχειριστικό και κοινωνικό του ρόλο ;
Μα, αναφερόμαστε στην  τρίτη πόλη της χώρας και πρέπει να την θεωρούμε ένα κόμβο που πρέπει να παίξει το ρόλο που του αναλογεί, οικονομικά, επιχειρηματικά, πολιτιστικά αλλά και πολιτικά. Στα δικά μου μάτια ο Δήμος είναι ένα Υπουργείο. Μην κοιτάτε που ο κ. Πελετίδης τον περιόρισε σε ένα παράρτημα του Περισσού.
Ασφαλώς, λοιπόν, μπορεί να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Δική μας πεποίθηση είναι ότι αποτελεί υποχρέωση του Δήμου να έχει κυρίαρχο ρόλο σε δράσεις, που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίες.
Ποια είναι η Πάτρα που θέλουμε, είναι το ερώτημα. Εμείς, λοιπόν, την θέλουμε πόλη των επενδύσεων, της εισροής φρέσκου, πρόσθετου χρήματος, ώστε να μπορούμε με αυτό τον τρόπο να είμαστε περισσότερο ευαίσθητοι κοινωνικά και χρήσιμοι απέναντι στους αδύναμους συνδημότες μας.
ΕΡ: Δραστηριοποιείστε στο χώρο του λιμανιού και του τουρισμού και έχετε σημαντική εμπειρία από την μακροχρόνια ενασχόλησή σας με το Επιμελητήριο Αχαΐας, ως μέλος του Δ.Σ. Τι ειδικότερα προσδοκάτε να προσφέρετε  στην πόλη, μέσω της συμμετοχή σας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, αξιοποιώντας την εμπειρία σας σε αυτούς τους χώρους;
Είμαι στο πλευρό του Νίκου Νικολόπουλου γιατί έχει συγκεκριμένο και συγκροτημένο σχέδιο για το λιμάνι, για όλη την λιμενική ζώνη και για την προσέλκυση τουριστών πολύμορφης και εναλλακτικής μορφής.
Ο Νίκος θα έλθει σαν Δήμαρχος να φέρει την ισορροπία στον παραλιακό άξονα των 13 χιλιομέτρων της Πάτρας, δίνοντας επενδυτική και αισθητική προοπτική στην βιτρίνα της πόλης. Δεν μπορούμε να μιλάμε μόνο για μια ψυχαγωγική ζώνη.
Εμείς λέμε κάτι πολύ απλό. Θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα με την ανάλογη δοσολογία. Ναι, κατά ένα ποσοστό στον ψυχαγωγικό χαρακτήρα της λιμενικής ζώνης, αλλά ναι και στις απεριόριστες αξιοποιήσιμες δυνατότητές της, που εγγυώνται νέες δουλειές, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.
Δεν είμαστε εμείς, εδώ στην Ελλάδα, οι κατέχοντες την απόλυτη γνώση. Ας πάμε να δούμε αυτή την δοσολογία που προανέφερα, πόσο αρμονικά λειτουργεί σε άλλα μεγάλα λιμάνια της Μεσογείου. Τόσο απλό είναι, αρκεί να συμφωνήσουμε επιτέλους σ’ αυτή την πόλη ποιο είναι το πραγματικό συμφέρον της.
ΕΡ: Βλέπετε ενθαρρυντική τη συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια για την τοπική αυτοδιοίκηση, πέραν της υποχρέωσης λόγω της ποσόστωσης; Πιστεύετε -και ως δυναμική γυναίκα- ότι μπορείτε να συμβάλλετε στο να αλλάξουν κατεστημένες νοοτροπίες στο θέμα αυτό στο Δήμο;
Θεωρώ ότι είναι αυτονόητο στον 21ο αιώνα να συνδιαμορφώνουν οι γυναίκες τις εξελίξεις. Δεν κάνει χάρη ο νομοθέτης στο φύλο μας. Ξέρουμε πλέον στην εποχή μας ότι πολλές γυναίκες είναι οντότητες και πρακτικά μυαλά και αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους στα κοινά, συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση και επίλυση πολλών προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες