Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

 

Αποχώρηση-διαμαρτυρία Χαρακόπουλου από τη “φιλία” Ελλάδος-Αζερμπαϊτζάν



Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κώστα Τασούλα γνωστοποιεί την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν «ως πράξη διαμαρτυρίας για την άρνηση του Αζερμπαϊτζάν, που υποστηρίζεται ενεργά από την Τουρκία, να παύσει τις αιματηρές επιθέσεις στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις της διεθνούς

κοινότητας, τη συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ξένων μισθοφόρων τζιχαντιστών από τη Συρία και την Λιβύη, αλλά και την αρνητική αντιμετώπιση που επεφύλαξε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν κ. Ιλχάμ Αλίγιεφ στον Έλληνα πρέσβη στο Μπακού κ. Νικόλαο Πιπερίγκο, κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπενθυμίζει ότι «ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδος-Αζερμπαϊτζάν, κατά την περίοδο 2004-2007, εργάσθηκα για την προώθηση των σχέσεων των δύο χωρών και την εξάλειψη των οθωμανικών ανθελληνικών στερεοτύπων, που δυστυχώς αναβιώνουν στην αζερική κοινωνία και σε μερίδα του πολιτικού προσωπικού της χώρας μετά τη διάλυση της πρώην ΕΣΣΔ. Για τον λόγο αυτό είχαμε αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως η διοργάνωση της πρώτης επίσημης επίσκεψης κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Μπακού στις 23–26 Ιανουαρίου 2007 όπου, μαζί με τους συναδέλφους κ.κ. Τσιάρα και Καρπούζα, είχαμε σειρά σημαντικών επαφών και συναντήσεων, μεταξύ άλλων, και με τον τότε πρόεδρο του κοινοβουλίου κ. Οκτάι Ασάντοφ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες