Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Ένας Τούρκος αντιστράτηγος νεκρός στη συντριβή του AS532UL Cougar στα Ν.Α


Σύμφωνα με το έγκυρο “e-amyna”… Συντριβή μεταφορικού ελικοπτέρου AS532UL Cougar του Τουρκικού Στρατού με αποτέλεσμα 9 επιβαίνοντες νεκρούς, μεταξύ των οποίων ο Διοικητής του 8ου Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Osman Erbas, και 4 τραυματίες.

Πρόκειται για την 4η συνολικά απώλεια δικινητήριου Ε/Π Cougar του Τουρκικού Στρατού και 2η με επιβαίνοντα Ανώτατο Αξιωματικό. Στην φώτο ο Αντιστράτηγος Osman Erbas, διοικητής του 8ου Σώματος Στρατού.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στη νοτιοανατολική Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 9 Τούρκοι στρατιώτες και να τραυματιστούν 4, έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Στην ανακοίνωση περιγράφεται ότι πρόκειται για δυστύχημα, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες. Οι 4 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το υπουργείο, που δεν αναφέρει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ελικόπτερο, ένα Cougar που έχει κατασκευαστεί από την Airbus, απογειώθηκε από την πόλη Μπινγκιόλ με προορισμό το Τατβάν, στις 12.55 ώρα Ελλάδας. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ξεκίνησαν όταν χάθηκε η επαφή με αυτό στις 13.25 ώρα Ελλάδας.

Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το σημείο της συντριβής, αφότου ανέπτυξαν ντρόουν, ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες