Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

 

Στη Μόσχα είναι όλα είναι ανοιχτά, καταστήματα, κέντρα, εστιατόρια, καφετέριες, κλαμπ, κινηματογράφοι, θέατρα, γυμναστήρια.

Ένας ταξιδιώτης στη Μόσχα δίνει τις εντυπώσεις του και το ρυθμό της ρώσικης πρωτεύουσας στην εποχή covid19: Μόλις επέστρεψα από ένα σύντομο επαγγελματικό ταξίδι από τη Ρωσία, από τη

μητρόπολη των 20 εκατομμυρίων της Μόσχας και δεν μπορώ παρά να μοιραστώ μαζί σας πώς ζουν εκεί οι Ρώσοι στην τρομερή εποχή του Covid, όταν σύμφωνα με το mainstream μας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όλα καταρρέουν, ειδικά η υγειονομική περίθαλψη και ότι το εμβόλιο τους δεν λειτουργεί …
Κατά την άφιξη και στο δρόμο προς το κέντρο της Μόσχας κλασικά μποτιλιαρίσματα. Μετά την εξασφάλιση διαμονής σε μικρή απόσταση, σε μια βόλτα με τα πόδια θαυμάζεις τον κόσμο σε δείπνο σ’ ένα ανοιχτό εστιατόριο γεμάτο κόσμο. Όλα είναι ανοιχτά, καταστήματα, κέντρα, εστιατόρια, καφετέριες, κλαμπ, κινηματογράφοι και θέατρα. Η ζωή λειτουργεί απολύτως φυσιολογικά, όλα είναι ανοιχτά. Αλλά οι περισσότεροι ειλικρινά φορούν μάσκες ή προστατευτικό προσώπου.
Όλα τα αθλητικά κέντρα λειτουργούν επίσης.
Σήμερα, η Ρωσία έχει 100 θετικά άτομα στον covid19 ανά 100.000 κατοίκους. Έχω μιλήσει προσωπικά με πολλούς ανθρώπους και είναι λίγο πολύ ήρεμοι και άνετοι. Έχουν πολλά διαφορετικά φάρμακα (δισκία κατά των ιογενών ασθενειών) στα φαρμακεία. Mε το εμβόλιο Sputnik V εμβολιάζονται οι ηλικιωμένοι και όσοι ενδιαφέρονται χωρίς προβλήματα. Μου πρόσφεραν ακόμη και δωρεάν εμβολιασμό. Τώρα δοκιμάζουν τελικά ένα νέο εμβόλιο Sputnik Light.
Κάθε βράδυ υπάρχουν τηλεοπτικές διαφημίσεις σχετικά με τον τρόπο πρόληψης των ανθρώπων και των ηλικιωμένων από τη νόσο, δηλαδή η λήψη βιταμινών C, D και ψευδάργυρου,η κατανάλωση πολλών υγρών και ο καθαρός αέρας κάθε μέρα, καθώς και η χρήση μασκών και σωματικές δραστηριότητες-άσκηση.
Ο έλεγχος με PCR τεστ από τη στοματική κοιλότητα ή τη μύτη πραγματοποιείται επίσης σχεδόν παντού, χωρίς ουρές και πλήθη.
Και τώρα το κύριο πράγμα! Τιμές δοκιμών PCR!
Οι δοκιμές PCR είναι σε τρία επίπεδα τιμών για τους πληρωτές.

  1. Το PCR από τη στοματική κοιλότητα και τη μύτη και ένα διεθνές πιστοποιητικό με αποτέλεσμα εντός 24 ωρών είναι για 550 CZK.
  2. Το PCR από την στοματική κοιλότητα και τη μύτη και ένα διεθνές πιστοποιητικό με αποτέλεσμα έως 3 ώρες είναι 750 CZK.
  3. Λοιπόν,και το πιο ακριβό PCR από την στοματική κοιλότητα και τη μύτη με αποτέλεσμα έως και 90 λεπτά είναι για το σύνολο των 1000 CZK.

    Για τη χώρα του ένα κράτος της κεντρικής Ευρώπης γράφει: Κάτι δεν πάει καλά εδώ και αναρωτιέμαι πόσο καιρό θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να γίνουν ένα ληστευμένο,ζαλισμένο κοπάδι.
    dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες