Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Αντίθετη με τα νέα μέτρα η Λινού...


Έντονα προβληματισμένη για τις συνέπειες που θα έχει ο εγκλεισμός, που επιβάλλουν τα ημίμετρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, εμφανίστηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού Μάλιστα, ζήτησε από την... Πολιτεία να αναθεωρήσει τα μέτρα και να ενθαρρύνει τους πολίτες να αξιοποιήσουν τους υπαίθριους χώρους και να βρεθούν έξω όσο γίνεται περισσότερο.

«Έχω πολλές αμφιβολίες για τα δεδομένα και τη διαχείριση των δεδομένων που οδήγησαν στη λήψη των μέτρων» ανέφερε η Αθηνά Λινού μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Εκείνο που θα ήθελα να πω είναι το γεγονός ότι όταν παίρνουμε νέα μέτρα και μάλιστα μέτρα που αφορούν την υγεία, πρέπει να μελετάμε το κόστος και το όφελος. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι το κόστος δεν έχει μελετηθεί και δεν έχουν προταθεί αντίμετρα» σημείωσε.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας μίλησε και για το «πένθος» που βιώνει σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια λόγω της πανδημίας. «Μερικά από τα πράγματα που θα πρέπει να συζητηθούν σοβαρά είναι ότι κάθε ελληνική οικογένεια βρίσκεται σε μία μορφή πένθους, την οποία δεν μπορεί να μοιραστεί με κανέναν. Άλλοι έχουν χάσει συγγενείς, άλλοι φίλους, πολλοί έχουν χάσει τη δουλειά τους και αρκετοί ανησυχούν για το εάν θα χάσουν τη δουλειά τους. Πολλοί πρέπει να το διαχειριστούν όλο αυτό σε μία κατάσταση μοναξιάς. Ποιος συζητάει για τις συνέπειες του στρες στην παχυσαρκία, σήμερα που είναι παγκόσμια ημέρα παχυσαρκίας;», διερωτήθηκε.

«Ζητάω από την Πολιτεία να αναθεωρήσει τα μέτρα» υπογράμμισε. «Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει διασπορά στα ΜΜΜ, στα σχολεία αν ανοίξουν. Υπάρχει διασπορά απλώς δεν έχουμε δεδομένα. Κανένας δεν τολμάει να τα αγγίξει» επισήμανε.

«Φοβάμαι πολύ ότι ο εγκλεισμός στο σπίτι και σε κλειστούς χώρους και η δυσκολία της αξιοποίησης των πάρκων και ελεύθερων χώρων μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά», τόνισε η Αθηνά Λινού και κάλεσε να αξιοποιηθεί πάρα πολύ ο ελεύθερος χώρος...

ΑΥΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες