Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

«Πέφτουν οι μάσκες» στην Ολλανδία...

 Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε  νέα χαλάρωση των περιορισμών κατά της Covid-19 στη χώρα, όπου η χρήση της μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική μονάχα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα γυμνάσια και τα λύκεια.


Η νέα σειρά... χαλάρωσης των μέτρων θα τεθεί σε ισχύ στις 26 Ιουνίου, δήλωσε ο Ρούτε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Από αυτήν την ημερομηνία, η χρήση της μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική οπουδήποτε θα μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Η κυβέρνηση εκτιμά πως αυτό δεν θα συμβεί στις δημόσιες συγκοινωνίες, τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Οι ντισκοτέκ θα μπορούν να ξανανοίξουν τις πόρτες τους σε πελάτες που διαθέτουν από πριν αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Στις καφετέριες και τα εστιατόρια θα επιτραπεί, από τις 26 Ιουνίου, να προβάλουν τους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου σε μεγάλες οθόνες στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, υπό την προϋπόθεση οι πελάτες να μπορούν να καθίσουν σε απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλο.

«Η Ολλανδία κάνει ένα μεγάλο βήμα» προς τη ζωή χωρίς περιορισμούς, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση θα αξιολογήσει «στα μέσα Αυγούστου» το ενδεχόμενο να άρει επιπλέον μέτρα, όπως τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Από την 5η Ιουνίου, τα εστιατόρια μπορούν να υποδεχθούν εκ νέου πελάτες στο εσωτερικό τους.

Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, η Ολλανδία, που μετρά λίγους παραπάνω από 17 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει πάνω από 1,5 εκατομμύριο κρούσματα Covid-19 και τον θάνατο περισσότερων από 17.700 ανθρώπων από τη νόσο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες